Obama: Irak Savaşı'nı bitireceğiz

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama, Demokrat Parti'nin başkan adaylığını kabul konuşmasında, ülkeyi yönetme ve başkomutanlık yapmaya muktedir olduğunu ve Demokrat Parti yönetiminde ABD'nin her türlü tehdide karşı güvenliğini sağlayacağını söyleyerek, rakip Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain'e meydan okudu. 

Denver'daki Invesco Field futbol stadyumunda, 80 binden fazla kişiye konuşan ve söyledikleri canlı olarak New York'ta Times Square meydanında, California eyaletinde ve ülkenin seçilmiş belli eyaletlerindeki noktalarda yayınlanan Obama, kazanırsa ABD'nin ilk siyah başkanı olacak. 

Cumhuriyetçi Parti'nin getirdiği her eleştiriye cevap amacıyla hazırlandığı görülen konuşma, inançlar, değerler, silah kontrolü, eşcinsellere haklar verilmesi, kürtaj gibi konuları da içerdi. 

Barack Obama, enerji ve dış politikada ülkeyi hangi yöne götürmeyi planladığını da anlattı. 

Irak savaşını ''sorumlu bir şekilde'' bitirme sözü veren Obama, El Kaide ve Afganistan'da Taliban'a karşı savaşını da sona erdireceğini kaydetti. 

İran ile diplomasi yoluna gidilmesi çağrısını yineleyen Obama, ''Başkomutan olarak bu ülkeyi savunmakta hiç duraksamayacağım. Ancak askerlerimizi sadece gerekli olduğu zaman savaşa göndereceğim ve onlara savaşta ihtiyaç duydukları ekipmanı ve yurda döndükleri zaman hak ettikleri bakımı sağlayacağım'' ifadelerini kullandı. 

Obama, Rusya'ya karşı da ''sert diplomasi'' uygulayacağını söyledi. Obama, ''21'inci yüzyılın tehditlerine karşı yeni ortaklıklar inşa edeceğim. Terörizm, nükleer silahların yayılması, fakirlik, soykırım, iklim değişikliği ve hastalıklara karşı'' dedi.

1177520cookie-checkObama: Irak Savaşı'nı bitireceğiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.