Obama, Netanyahu ile görüştü

Oval Ofis’te basına kapalı olarak yapılan görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmede Obama ve Netanyahu arasında tokalaşma görüntüsünün alınmasına izin verilmedi. Beyaz Saray’dan da görüşme hakkında herhangi bir açıklama gelmezken, Obama’nın Washington’ı ziyaret eden müttefik bir ülkenin başbakanı ile görüşmesinden görüntü aldırılmaması ya da açıklama yapılmamasının olağandışı olduğu yorumları yapılıyor.

Netanyahu’nun Obama ile resmi görüşmesinden sonra iki saat daha Beyaz Saray’da kaldığı, ancak bu sürede ne yaptığının bilinmediği ifade ediliyor.

Konuk başbakan Netanyahu, Obama ile görüşmesinden önce de Kongrede temaslarda bulundu. Burada gerek Demokrat gerekse Cumhuriyetçi kanattan daha sıcak sözlerle karşılandığı gözlenen Netanyahu, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Cumhuriyetçi John Boehner ve bir grup Kongre üyesiyle bir araya geldi.

Pelosi, düzenlenen üçlü basın açıklamasında, “Kongre olarak İsrail’in yanındayız. Kongre içinde İsrail konusunda tek sesle konuşuyoruz” mesajını verdi. Boehner de “Dünyanın herhangi bir yerinde İsrail’den daha güçlü bir müttefikimiz yok. Zor bir dönemde olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Başbakan Netanyahu’nun burada olmasından mutluyum, böylece açık diyalog kurabileceğiz” dedi.

Netanyahu da Kongrenin her iki kanadından İsrail’e verilen destek mesajlarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İki büyük zorlukla karşı karşıyayız. Filistinli komşularımızla barış arayışı ve İran’ın nükleer silah geliştirmesinin engellenmesi” diye konuştu.

1238160cookie-checkObama, Netanyahu ile görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.