Obama resmen başkan adayı

Obama, ABD başkanlık seçimine giden yolda, ülkenin iki büyük siyasi partisinden birinin başkan adaylığını resmen üstlenen ilk siyah olarak Amerikan tarihine adını yazdırdı. Demokrat Parti'nin başkan adayı, kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimini kazandığı takdirde, Beyaz Saray'da görev yapacak olan ilk siyah ABD başkanı da olacak. 

Demokrat Parti'nin pazartesi günü başlayan ve dört gün sürecek kongresinin üçüncü gününde, partinin başkan adayını seçmek üzere normal prosedüre göre tek tek eyaletlerden hangi adaya oy verdiklerini açıklamaları istendi. Alfabetik sırayla adları okunan her bir eyaletin sözcüsü, oyların Senatör Hillary Clinton ve Barack Obama'ya hangi oranda gittiğini sözlü olarak duyurdu. Sıra New York'a geldiğinde, Obama 1549 delegenin oyunu, Clinton ise 341 delegenin oyunu almıştı. New York'un 282 oyunun ne kadarının Clinton'a gideceği beklenirken, New York Senatörü Clinton söz aldı ve kısa bir konuşma yaparak partinin birliğinin önemini vurguladı. Clinton, ''Obama bizim adayımızdır ve ABD Başkanımız olacaktır'' ifadesini kullanarak, oylamanın o noktada kesilip, oy birliğiyle Barack Obama'nın, Demokrat Parti başkan adayı seçilmesini istedi. 

Salondan büyük alkış alan bu konuşmanın ardından, pek çok kişinin ''Hillary! Hillary!'' diye tempo tuttuğu duyuldu. 

ABD Temsilciler Meclisi'nin ilk kadın başkanı olan Demokrat Partili Nancy Pelosi, Hillary Clinton'ın bu talebinden sonra salondaki delegelere seslenerek, Obama'nın Demokrat Parti'nin ABD Başkan adaylığını onaylayıp onaylamadıklarını sordu ve salondan gelen güçlü ''evet'' yanıtının ardından Pelosi, Obama'nın resmen Demokrat Parti'nin başkan adayı olduğunu duyurdu.

1177410cookie-checkObama resmen başkan adayı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.