Obama, solcu gazetecileri Beyaz Saray’da ağırladı

Aralarında komünist oldukları dahi söylenen gazete köşe yazarlarıyla ofisinde buluşan Obama, daha sonra Beyaz Saray’ın ünlü Roosevelt salonuna geçildikten sonra hep birlikte kahve içilip pasta yiyerek sohbetine devam etti.

Sürpriz bir ziyaret düzenlenmiş, basın önceden bu ziyaretten haberdar edilmemişti. Amerikan basınının sivri ve solcu kalemlerini ofisine çağırıp sohbete kalkışan Obama’nın off-the record (kayıt dışı) konuşmaları henüz sızdırılmamış olmakla beraber, solcu gazetecilerle sıkı fıkı ve dostâne tavırlar içinde bulunduğu kameralara ve fotoğraf objektiflerine yansıdı.

Başta sol eğilimli Huffington Post’un ünlü kalemi Arianna Huffington, Washington Post’tan Ezra Klein, MSNBC televizyonunun sivri dilli sunucusu Rachel Maddow ve Chris Hayes, The New York Times gazetesinden Frank Bruni gibi isimlerin arasında olduğu yirmi civarında gazeteci yazarla buluşan Obama’nın önümüzdeki seçim dönemi için nabız yokladığı öğrenildi. Obama ikinci dönem başkanlık için hem sıradan halk kitlelerinin gönlünü yapmaya çalışırken bir yandan da gazeteci gibi aydın kesimlere şirin görünmeye devam ediyor.

1534370cookie-checkObama, solcu gazetecileri Beyaz Saray’da ağırladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.