Obama, Suruç saldırısını ve PKK’yı kınadı

Barack Obama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Amerikan halkının taziyelerini iletti.
Obama ve Erdoğan’ın telefon görüşmesi ile ilgili olarak Çarşamba akşamı Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada iu ifadeler yer aldı:

“İki lider görüşmede, DAEŞ’e karşı mücadelede halen devam eden işbirliğinin güçlendirilmesini, Irak’ta güven ve istikrarı sağlamaya, Suriye’deki çatışmaya siyasi bir çözüm bulmaya yönelik ortak çabaları ele almışlardır…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Türkiye ve ABD olarak terörün her türüne karşı olduklarını vurgulamışlardır.
İki lider, yabancı savaşçıların geçişlerinin engellenmesine ve Türkiye’nin Suriye sınırında güvenliğin sağlanmasına yönelik işbirliğini artırma çabalarını da görüşmüşlerdir.

Başkan Obama Türkiye’nin ulusal güvenliğine ABD olarak büyük önem verdiklerini teyit etmiştir.

İki lider mezkur meseleler ve diğer bölgesel konularda yakın çalışma içerisinde olmayı sürdüreceklerini vurgulamışlardır.”

Erdoğan: Sessiz kalmaları utanç verici

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye’deki son saldırılar hakkında bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “Sırtını terör örgütüne dayadığını alenen ifade eden çevrelerin, PKK’nın vahşi terör eylemleri karşısında sessiz kalması, yaptığı saldırıları kınayacak cesareti bile gösterememesi utanç verici bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, hayatını kaybeden polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar’a Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına da başsağlığı diledi.

Polislerin Çarşamba sabahı ölü bulunmuşlardı. Salı günü de Adıyaman’da güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada jandarma uzman onbaşı Müsellim Ünal hayatını kaybetmiş, iki asker de yaralanmıştı.

Suruç’ta Pazartesi günü düzenlenen saldırıyı ise üstlenen olmamış, Başbakan Ahmet Davutoğlu ise “Özellikle DAEŞ ihtimali üzerinde duruyoruz” demişti.

Saldırıyı IŞİD’in düzenlediğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise “Kan kanla yıkanmaz. Adıyaman’da hayatını yitiren asker de, katledilen polisler de bu halkın evladı” diye konuşmuştu.

1458580cookie-checkObama, Suruç saldırısını ve PKK’yı kınadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.