Obama yaptırımları imzaladı

Wall Street Journal’ın haberinde İran’ın Suriye’ye İsrail saldırılarına karşı koymak için gelişmiş bir radar sistemi gönderdiği yer alıyordu.

Habere göre, radar sistemiyle İsrail’in Suriye üzerinden yapacağı uçuşlar erkenden farkedilecekti. Ayrıca, sistemle birliket Suriye ve İran’ın desteklediği Lübnan’daki Hizbullah örgütünün savunma kapasitesi de artacaktı.

İran’ın bu adımla İsrail’in kuzey sınırında Suriye ve Lübnan’la gerilimi artırarak dikkatleri nükleer programından uzaklaştırmaya çalıştığı yorumları da yapıldı.

İsrail ve Suriye, haberleri yalanlarken bugün Pentagon’dan yeni bir açıklama geldi. AFP’nin haberine göre, Pentagon’dan bir yetkili İran’ın radarı geçtiğimiz yıl Suriye’ye yerleştirdiğini söyledi.

Obama’nın imzaladığı yaptırımlara göre, İran’ın rafine petrolün yanında, petrol ve doğal gaz sektörünü modernleştirmeye dönük mal ve hizmet alımı da zorlaştı. Pakete göre, İran Devrim Muhafızları ile iş yapan ya da ülkenin enerji sanayisine katkıda bulunan yabancı şirketlere yeni cezalar geliyor.

1250200cookie-checkObama yaptırımları imzaladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.