Obama yeminini tekrarladı

Kongre önünde önceki gün düzenlenen görkemli tören sırasında Başyargıç Roberts, anayasanın öngördüğü yemin metnini okurken yanlışlık yaparak Obama’yı da yanlış yönlendirmişti. 

Roberts, yeminin “başkanlık görevini inançla yerine getireceğim” bölümünde “inançla” kelimesinin yerini karıştırmıştı. Yanlışlık Obama tarafından farkedilince de yeminin o cümlesi tekrarlanmıştı. 

Ancak bu defa da Roberts, “yerine getirmek” fiilini atlamış, Obama da Roberts’in sözlerini yinelemişti. 

Beyaz Saray adli müşaviri Greg Craig, salı günkü yeminde bir sorun olmadığını, ancak “her ihtimale karşı” yeminin Beyaz Saray’da tekrarlanmasına karar verildiğini söyledi. 

Bu defa da Obama’nın İncil’i yanında yoktu, ancak yemini İncil üzerine etmek anayasal bir zorunluluk olmadığı için işleme geçildi. 

Yemin işlemi, Obama, Roberts ve bir grup gazetecinin katılımıyla Beyaz Saray’da bu defa hatasız tamamlandı. 

Burada Obama, “yemin işlemi o kadar eğlenceliydi ki, tekrarladık” diye espri yaptı.  

OBAMA’NIN YEMİN TÖRENİNİ TV’DEN 38 MİLYON KİŞİ İZLEDİ 
 
ABD Başkanı Barack Obama’nın önceki günkü yemin törenini, evlerinde televizyonlarından izleyenlerin sayısının, beklenen rekor sayının gerisinde kalarak yaklaşık 38 milyon olduğu bildirildi. 

Nielsen Medya Araştırma kuruluşunun yayımladığı verilere göre, Obama’nın yemin töreniyle televizyonda gün boyu gösterilen ilgili diğer etkinlikleri televizyonda izleyenlerin sayısı 37 milyon 790 bini buldu. 

Bu veriye göre Obama’nın yemin töreni, 1981’de 41,8 milyon kişiyi televizyon başına çeken Ronald Reagan’ınkinden sonra televizyonda en fazla izlenen ikinci başkanlık yemin töreni oldu. Obama’nın yemin törenini televizyonda izleyenlerin sayısı, 4 yıl önceki 15,5 milyonu bulan George Bush’un ikinci başkanlık dönemi yemin törenini izleyenlerin sayısını iki kat aştı. 

Öte yandan, bu oranlara yemin törenini internetten ya da evleri dışında izleyenlerin dahil olmadığına işaret edildi. 

1185780cookie-checkObama yeminini tekrarladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.