Obama’dan Pakistan’ı vurma tehdidi

ABD’de, Demokrat Parti’nin iddialı başkan adaylarından senatör Barack Obama, kendisinin ABD Başkanı seçilmesi durumunda, Pakistan’ın Afganistan sınırındaki bölgesinde yuvalandığı belirtilen El Kaide teröristlerine karşı askeri operasyon düzenleyebileceğini söyledi.


Barack Obama, bir düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’i, El Kaide’ye karşı yeterince mücadele etmemekle suçladı.

Senatör Obama, 11 Eylül’de 3 bin kişiyi öldüren El Kaide’nin, Pakistan topraklarındaki kamplarda yeni saldırılara hazırlandığını savunarak, “Eğer değeri yüksek olan terörist hedeflere karşı iyi bir istihbarat edinirsek ve Müşerref harekete geçmezse, biz geçeriz” dedi.

Obama’nın bu sözleri, bir Demokrat başkan adayının terörle mücadelede başka ülkelerin de hedef alınabileceğini dile getirdiği ilk ifade oldu.

Kimi gözlemciler, Demokrat Parti içindeki adaylık yarışında anketlere göre senator Hillary Clinton’in gerisinde 2. sırada bulunan siyahi senatör Obama’nın, seçmenlere “sert ve kararlı” bir görüntü çizmek istediğini bildirdi.

1155150cookie-checkObama’dan Pakistan’ı vurma tehdidi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.