Obama’nın dış politika ekibiyle işi zor

Obama, ABD’nin BM Daimi Temsilciliği görevine, kampanyası için çalışan Susan Rice’ı getirdi. Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı’nda, Afrika asıllı Amerikalılardan sorumlu bakan yardımcılığı görevinde de bulunmuş olan Susan Rice’ın adı, Obama yönetiminde ABD Dışişleri Bakanlığı için de geçiyordu. Hillary Clinton, Amerikan Dışişleri Bakanlığı’na bir ziyaret düzenleyip Condoleezza Rice ile akşam yemeğinde buluşurken, Susan Rice da aynı binaya ayrı bir ziyarette bulundu. Susan Rice’ın, bakanlığa kendi geçiş dönemi ekibini getirmeye çalıştığı ifade ediliyor. 

ABD başkanlık seçim kampanyası sırasında Susan Rice’ın erkenden Obama’yı desteklediğini açıklaması, bazılarına göre, Clinton’lara karşı bir “ihanet” olarak algılandı. Çünkü Rice, Clinton yönetimi döneminde görev yapmıştı. Rice’ın, kendi ekibini ABD Dışişleri Bakanlığı’na getirme çabasının, Obama yönetiminde bir gerginlik yaratabileceği ifade ediliyor. 

Normal şartlarda, ABD’nin BM Daimi Temsilciliği pozisyonu, ABD Dışişleri Bakanına bağlı olarak çalışıyor. Ancak önceki bazı BM Daimi Temsilcileri, kabinenin bir parçası gibi kabul görüyordu.

1183120cookie-checkObama’nın dış politika ekibiyle işi zor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.