Obama’nın ilk affı 1966 yılına gitti…

Pittsburg’da yaşayan 66 yaşındaki Ronald Lee Foster adlı Deniz Kuvvetleri’nden emekli bir Amerikalı’nın iki yıl evvel tabanca almak üzere ruhsat müracaatı sırasında ortaya çıkan unutulmuş sabıkası birden bire başına dert olmuştu.

Foster, o tarihte lise öğrencisiyken okulun içeçek dağıtım makinasına 10 kuruş yerine geçen 10 Sent atacağına, kenarlarındaki tırtıklarını törpüleyip 1 kuruş-1 Sent atmıştı. Sahtekârlık ve para üzerinde sahtecilik yaptığı iddiasıyla mahkemeye sevkedilen Foster, hapse atılmamış, yargıç tarafından 1 yıl süreyle gözetim altında tutulmuş, cezasını kamu hizmetlerine katılarak tamamlamıştı.

Ancak bu eyleminin tam olarak bir suç olacağını düşünmemiş olan genç Foster, daha sonra yaşamı boyunca düzgün işler yaparak yaşadı. Emekliliğinde tabanca ruhsatı sırasında tekrar önüne çıkan unuttuğu bu eski sabıkasının ise cezasını çekmiş dahi olsa, “para üzerine işlenen suçlara dair Federal yasa” nedeniyle silinmediğini öğrendi. Bu sabıkayı ancak Başkan’ın kaldıracağını da öğrenen Foster, alnındaki karayı temizlemek için Obama’nın kapısını çaldı.
Obama, sicili bu olay dışında tertemiz olan Foster’ı bir kalemde affetti. Böylece hindilerden sonra Foster da affedilenler sırasında bulundu. Obama’nın yakında başkalarına da bu türden aflar vereceği açıklanıyor.

Vending Machine adıyla anılan paketlenmiş hazır yiyecekler, kola, su ve benzeri içecekleri dağıtan makinalar üzerinde gerçekleşen hırsızlıkların ABD’de en başta gelen suçlar arasında yer aldığı bu haberin ardından açıklandı. 1888 yılında ilk kez ciklet dağıtmak üzere bulunmuş bu makinalar artık ABD’de hemen her köşe başında bulunuyor.

1515950cookie-checkObama’nın ilk affı 1966 yılına gitti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.