Obama’nın yardımcı adayı Joe Biden

Başkan yardımcısı adayının ismini sır gibi saklayan Obama kampanyası, iki haftaya yakın bir süre basının dikkatini üzerinde toplamayı başardı. Amerikalılar cuma gününü televizyon başında, olası adayların evinin önünde kamp kuran gazetecilerin geçtiği haberleri izleyerek, kimin başkan yardımcısı adayı olacağını çıkarmaya çalıştı. Sonunda CNN televizyonu ve Associated Press haber ajansı, Demokrat Partili kaynaklara dayanarak, Obama’nın başkan yardımcısı adayının, Delaware Senatörü Joe Biden olduğunu duyurdu.

Böylece Illinois Senatörü Obama’nın seçmenlerine verdiği, "başkan yardımcısı adayını cep ve internet aracılığıyla ilk önce siz öğreneceksiniz" sözü de boşa çıkmış oldu. Milyonlarca kişinin, Obama’nın başkan yardımcısı adayını cepten ilk önce öğrenmek için kayıt olduğu belirtiliyor. Obama seçim kampanyasının, adayın ismini bugün, TSİ öğlen cep ve internet mesajıyla duyurması bekleniyordu. Akşam ise Obama’nın, başkan yardımcısı adayıyla birlikte Illinois’te Demokrat Partili seçmenlerine seslenmesi planlanıyor.

Olası adaylar arasında adı geçen New York Senatörü Hillary Clinton, Obama kampının hiçbir zaman bu görevi düşünüp düşünmediği konusunda kendisine yaklaşmadığını, zaten kendisinin de bu göreve talip olmadığını söyledi.

1177130cookie-checkObama’nın yardımcı adayı Joe Biden

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.