Obama’nın yardımcısı Afganistan’da

Afganistan’da, Taliban’ın güçlü kalesi konumundaki Helmand vilayetine önceki gün sürpriz bir ziyarette bulunan Biden, dün Helmand Valisi Gulab Mangal ve diğer Afganlı yetkililerle bir araya geldi. 

Helmand vilayetinin başkenti Leşker Gah’da yapılan görüşme hakkında basına açıklamada bulunan Mangal’ın sözcüsü Davud Ahmedi, Biden’ın ABD’nin, Afganistan’ın, terörizm, uyuşturucu ve rüşvetle yaptığı mücadeleye destek vereceğini söylediğini belirtti. 

Öte yandan NATO yönetimindeki uluslararası güç tarafından yapılan yazılı açıklamada, Biden’ın terör örgütü El Kaide’nin 11 Eylül saldırılarının planlandığı bu bölgeye olacaklarla yakından ilgilendiğini çünkü bunun herkesi etkilediğini söylediği bildirildi. 

Biden’ın uluslararası gücün Afganistan’ın güneyindeki faaliyetleri hakkında NATO bölgesel komutanı Hollandalı Tümgeneral Mart C. de Kruif’ten bir brifing aldığı belirtilen açıklamada, Biden’ın Kruif ile bu yıl içinde takviye ABD askerleri gönderilecek olan Afganistan’ın güneyinin geleceği hakkında görüşmede bulunduğu kaydedildi. 

NATO açıklamasında, Afganistan’a 2 günlük bir ziyaret amacıyla gelen Biden’ın buradan Irak’a geçeceği bildirildi. 
 

1184770cookie-checkObama’nın yardımcısı Afganistan’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.