Obama’ya Libya vetosu

Amerikan Temsilciler Meclisi, Savunma Bakanlığının Libyalı muhaliflere silah, askeri eğitim ve danışmanlık vermesine karşı karar aldı. Kongre, isyancılara doğrudan yardım için gereken fonları tahsis etmeyi reddetti. Muhaliflere yardımı sınırlayan yıllık bütçe tasarısı da 201 oya karşı 225 oyla kabul edildi.

Bununla birlikte, ABD’nin NATO liderliğindeki hava saldırılarında katılmasını durdurmaya yönelik bir başka öneri de reddedildi.

Cumhuriyetçilerin hakimiyetindeki Temsilciler Meclisi, Haziran sonunda da Başkan Barack Obama’nın Libya’ya askeri müdahalesini onaylayan metni reddetmişti. Kongre’de, ülkenin Libya’daki çatışmalara müdahalesine karşı yoğun muhalefet olduğu belirtiliyor.

İSYANCILAR BAŞKENTE YAKLAŞTI

Libya’da ise yeni bir saldırı başlatan isyancılar, başkent Trablus’un güneyinde stratejik öneme sahip bir yolda hükümet güçleri karşısında ilerleme kaydetti. Başkente 100 km mesafedeki iki kasabayı ele geçiren isyancılar, yönetimin elindeki Garian kentine doğru 10-15 kilometre ilerledi. Kent çölden kuzeydeki başkent Trablus’a gidişi konrolde önemli yere sahip.

İsyancılar daha önce, cephane sıkıntısı nedeniyle başkente ilerleme çabalarının sekteye uğradığını belirtmişti.

NATO’YA ELEŞTİRİ

Muhaliflerden NATO’ya da eleştiri geldi. NATO’dan gelen desteğin yeterli olmadığını belirten bir isyancı komutanı, NATO uçaklarının bombardımanından hemen sonra Kaddafi güçlerinin roket saldırılarına devam ettiğini belirtti.

1298660cookie-checkObama’ya Libya vetosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.