'Obama'ya oy verin'

Clinton, kendisini destekleyenlerden 4 Kasım ABD başkanlık seçiminde Obama'ya oy vermelerini istedi. 

Kızı Chelsea tarafından kongre katılımcılarına takdim edilen Hillary Clinton, ABD'de kadınların oy kullanma hakkını kazanmasının 88'inci yıl dönümüne denk gelen 26 Ağustos'ta konuşarak, kadınların toplumda gösterdiği ilerlemeye kuvvetli bir gönderme yapmış oldu. 
     
-''Şimdi hepimiz aynı takımdayız''- 
     
Bu çerçevede bütün dikkatler Hillary Clinton'ın, parti kongresinde yapacağı konuşmada vereceği mesaja yöneldi. Clinton da, seçmenine birlik mesajı vererek, ''Obama'nın Beyaz Saray'ı kazanması gerektiğini'' söyledi. 

ABD'nin eski başkanı Bill Clinton'ın da izleyiciler arasında yer aldığı konuşmada Hillary Clinton, ''Ben Obama'nın destekçisi olmaktan gurur duyuyorum'' diyerek salondan büyük bir alkış aldı. Clinton, ''ön seçimde bana oy vermiş olsanız da Obama'ya oy vermiş olsanız da, şimdi tek bir amaca yönelmiş tek bir parti olmanın, birleşmenin zamanıdır. Şimdi hepimiz aynı takımdayız'' dedi. 

Konuşmasında, ''Ben son 35 yılımı çocukların haklarını savunarak, herkese sağlık sigortası için uğraşarak, kadın haklarının ilerletilmesinde bütün dünyada çaba sarf ederek boşuna geçirmedim. Beyaz Saray'a yeniden Cumhuriyetçi Partili bir yönetimin gelmesine izin veremeyiz. Hiçbir yolu yok, hiçbir şekilde olamaz, McCain'e hayır! Barack Obama, benim başkan adayımdır ve Obama ABD Başkanı olmalıdır'' ifadelerini kullandı. 

Kampanyası boyunca gözyaşı döktüğü zaman bile, kazanmak için gözyaşlarını kullanmakla, aslında ''robot gibi'' olmakla suçlanan Clinton, bu eleştirilere gönderme yaparak, ''Demokrat Partililer, beni kampanyam boyunca güldürdünüz ve evet hatta ağlattınız'' dedi. 

Clinton, Cumhuriyetçi Partili George W. Bush'un 8 yıllık iktidarının, ''işsizlik, konut krizi, Federal Yüksek Mahkeme'nin yapılan atamalarla giderek sağa kayması, ABD'nin dünyadaki yerinin erozyona uğraması, maaşların düşmesi ve hükümetin partizan bir çıkmaza girmesi, bütçe fazlasının bütçe açığına döndürülmesi, Çin'den borç alarak Suudi petrolü alınması'' gibi sonuçları olduğunu savundu. 

Hillary'nin dokunaklı konuşması sırasında, pek çok delegenin gözyaşı döktüğü gözlendi. Clinton, ''Beyaz Saray'a bir Demokrat Partili girmelidir'' vurgusu yaparken, konuşması boyunca 10 kez Obama'nın adını kullandı. Obama'nın en büyük destekçisinin, eşi Michelle olduğuna dikkat çeken Clinton, Joe Biden'ın da benzer şekilde desteğini, eşi Jill'den aldığını söyledi. Clinton, Biden'ı ''güçlü lider, iyi insan, pragmatik, sert ve tecrübeli'' olarak tanıttı.

1177340cookie-check'Obama'ya oy verin'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.