Çoban için Hacettepe'den açıklama

Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Gürgan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çobanlık yapan ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin İngilizce bölümünü kazanan İrfan Töreci'nin sağ kolu olmadığı için zorlanacağını belirterek, ''Özellikle cerrahi branşlarda uzmanlaşması imkansız. Ama uygun disiplinlere yönlendirildiğinde mesleğini icra edebilir'' dedi. 


Gürgan yaptığı açıklamada, kayıtlar başlamadığı için ''İrfan Töreci'nin üniversitelerinin Tıp Fakültesi İngilizce Bölümünü kazandığını basından öğrendiklerini'' belirtti. 


ÖSYM kılavuzuna göre İrfan Töreci'nin engelinden dolayı tıp fakültesinde okuyamama gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Gürgan, "İrfan Töreci Hacettepe Üniversitesine kayıt olacak. Bu onun kazanılmış hakkı. ÖSYM kılavuzunda 'sağ kolu olmayan bir kişi tıp fakültesine kayıt olamaz' şeklinde bir madde yok. Ancak diş hekimliği ve eczacılık bölümleri için var. Dolayısıyla bize kayıt olacak" dedi. 


Protez konusunda üniversitenin yardımcı olup olmayacağı sorusuna Gürgan, ''Tabii ki olabilir ama şu anda bunları söylemek için çok erken'' dedi. 


Üniversitenin burs verip vermeyeceği konusunda da Gürgan, şunları söyledi: 


''Hacettepe Üniversitesi bir devlet üniversitesi. Devlet üniversitelerindeki öğrenciler YURTKUR'a başvuruyor. YURTKUR da başvuruları değerlendiriyor ve kendi kriterlerini belirledikten sonra 'bu öğrencilere burs veriyoruz' diye bize bildiriyor. 


Ama onun dışında biz Hacettepe olarak tabii ki öğrencilerimize komisyonlarımızda ve kurullarımızda görüşüldükten sonra kendi olanaklarımız dahilinde her türlü yardımı yaparız.'' 


Bu arada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da İrfan Töreci'nin okul masraflarının karşılanması için ''Bir hayırsever bulunabileceğini'' söyledi.

HAKKARİ'DEN HACETTEPE'YE…


Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Adaklı köyü Cilo Dağı Hacı Tepe mevkiinde uzun yıllar çobanlık yapan ve doktorsuzluktan dolayı sağ kolunu kaybeden İrfan Töreci'nin azmi, şaşırttı. Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) başarı sıralamasında sonlarda bulunan Hakkari'den Türkiye'nin en yüksek puanla öğrenci alan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Töreci'nin başarısı, ailesi ve yakınlarını sevince boğdu.

1065060cookie-checkÇoban için Hacettepe'den açıklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.