Çocuk Şenliği’nde cocuklar şendi…

‘Birlikte güçlüyüz’ sloganıyla 24 Haziran’da başlayan Türk Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (Day Mer) Kültür ve Sanat Festivali’nin 17’ncisi 2 Temmuz’a kadar sürecek.


Etkinlikler 24 Haziran Cumartesi günü Grazebrook İlkokulu’nda düzenlenecek olan Çocuk Şenliği ile başladı. Şair ve yazar Gülsüm Cengiz’le “Çocuklar, kitaplar ve Yaşam” konulu bir söyleşi yaptı.


Çocuk Şenliği’nde ayrıca, çocuk tiyatrosu, masal dinletisi, halk oyunları, kukla gösterisi, yüz boyama, el becerileri, palyaço gibi çocuk aktiviteleri yer aldı.


Çocuk şenliğine katılan yüze yakın çocuğun yanısıra ailelerin de hoşça zaman geçirdiği gözlendi… Hackney Belediyesi Meclis Üyesi Shady Bright da Çocuk Şenliği’ni izleyenler arasında yer aldı.


“GÖÇMEN ÇOCUK ETKİNLİKLERİ AZ”


Day Mer Başkanı Ahmet Sezgin, Day Mer Kadın Komisyonu Temsilcisi Zübeyde Aydemir açılış konuşması yaptılar.


Sezgin göçmenlere yönelik çalışmalarda çocuklara yönelik etkinliklerin sınırlı kalmasından yakınarak bu bağlamda Çocuk Şenliği’nin önemli bir işlev yüklendiğini söyledi.


PARK FESTİVALİ 2 TEMMUZ’DA


Festival kapsamında 28-29 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde DAY MER Londra Meydan sahnesinin sahneleyeceği “Canlı Maymun Lokantası” isimli 2 perdelik oyun ile devam edecek.


Oyunun yazarı Güngör Dilmen ve Yönetmeni Celal Perk. Oyun DAY MER Asım Bezirci Salonu’nda sergilenecek. DAY MER festivali kapsamında düzenlenecek olan söyleşilerin ilki ise 27 Haziran tarihinde Gülsüm Cengiz’in katılacağı “Yaşamdan şiire yansıyanlar, 2 Temmuz, barış ve kadınlar için yazılmış şiirler”le gerçekleşecek.


Sunay Akın’la 30 Haziran’da yapılacak olan söyleşiden sonra festival 1 Temmuz tarihnde “Birlikte daha güçlüyüz” başlıklı panelle devam edecek. Panelin konuşmacıları arasında EMEP M.Y.K üyesi Abdullah Varlı ve DİDF Başkanı Hüseyin Avgan ile misafir konuşmacılar var.


Daymer festivali etkinlikler dizisi geleneksel olarak 2 Temmuz’da yapılacak olan Park Festivali ile sona ermesi planlanıyor. Park Festivali’ne Türkiye’den Kardeş Türküler, Mustafa Özarslan ve Grup Çığ katılırken, Uluslararası dans ve müzik grupları, Day Mer Halk oyunları ekipleri ve bazı konuşmacılar var.

792320cookie-checkÇocuk Şenliği’nde cocuklar şendi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.