Çocuk şenliğinde, çocuklar şendi…

Toplumun en eski ve en çok katılımcı festivali özelliği taşıyan DAY MER Kültür ve Sanat Festivali’nde park şenliğinden çocuk şenliğine, politik panellerden tiyatro ve sergilere çoğu ücretsiz pek çok etkinlik yer alacak. 8 Haziran’da başlayan Festival, 3 Temmuz’daki Park Şenliği ile son bulacak.

Day Mer’in ‘Dunsmure Road, London, N16’ adresindeki Holmleigh Primary School’da düzenlediği Çocuk Şenliği’ne 150’ye yakın çocuk katıldı. Palyoçonun da yer aldığı şenlikte yüzboyama, resim yapma, çeşitli çocuk oyunları ve folklör gösterileri yer aldı.

Day Mer Başkanı Aslı Gül, çocuk şenliğinin 13’ncü yılına girdiğini belirterek, edinilen deneyimlerle şenliğin her geçen yıl daha da renkli geçtiğini söyledi.

Gül şunları söyledi:

“Geleceğimiz çocukları birarada eğlenirken görmek büyük bir mutluluk. Toplum üyesi çocukları şenlikte biraraya getirerek tanışmalarını sağlamak ve ailelerin bilgi alış verişine fırsat tanımaktan mutluyuz. Ayrıca bölgede yaşayan diğer etnik gruplar ve içinde yaşadığımız İngiliz halkının da şenliğe ilgi göstermeleri toplumlar arası barış ve kardeşliğe katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.

Gül, çocuklara yönelik olarak 11 Haziran’da çocuk tiyatrosu ve 17 Haziran’da da Çocuk Müzik Grupları Gösterisi düzenlediklerini belirterek, “Toplumda çocuklara yönelik olarak etkinlik düzenleyen DAY Mer olarak, her yıl çıtayı biraz daha yükseltmeye çalışıyoruz. Toplumun her kesiminden festivale ve çocuk şenliğine gösterilen ilgiye de teşekkür ederiz” diye devam etti.

FESTİVAL DOPDOLU

DAY MER’in 27. Kültür ve Sanat Festivali’ndeki diğer etkinlikler de şöyle:

PANEL: Savaş ve Mülteciler başlıklı panel 25 Haziran Cumartesi saat 17’de Londra Toplum Merkezi’nde. Konuşmacılar, Türkiye’den Gazeteci Yazar Ercüment Akdeniz ve Savaş Karşıtı Koolisyon’dan John Rees.

EMRE SERTKAYA KONSERİ: DAY MER Gençlik tarafından organize edilen konser 26 Haziran saat 18’de Shoreditch Town Hall’de. Emre Sertkaya’nın yanısıra Anıl Duman ve Duygu Düşmez de sahne alacak. Biletler 20 ve kapıda 30 sterlin olarak açıklandı.

TİYATRO: Türkiye’den konuk olacak Moda Sahnesi’nin sunacağı Parkta Güzel Bir Gün oyunu 29 ve 30 Haziran’da saat 19.30’da “Silver Street N18 1PJ” adresindeki Millfield Theatre’da… Kieran Lynn’in yazdığı oyunu Kemal Aydoğan yönetiyor. Başrolleri Mert Fırat, Didem Balçın ile Volkan Yosunlu paylaşıyor.

PANEL: Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkiye başlıklı panelde EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, Gazeteci Yazar Fehim Taştekin ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Maraş Şube Başkanı Salman Akdeniz konuşacak. Panel; 1 Temmuz Cuma saat 18’de Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleşecek.

PARK ŞENLİĞİ: 3 Temmuz Pazar günü saat 12-19.30 arasında Clissold Park’ta ücretsiz olarak halka açık gerçekleşecek. Türkiye’den Şevval Sam’ın konuk sanatçı olarak sahneye çıkacağı Park Şenliği’nde Sudden Exit, MusicAvesta ve Canan Sağar da sahne alacak. Park Şenliği’nde ayrıca EMEK Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, DAY MER Başkanı Aslı Gül ile İngiliz sendikacılar konuşma yapacak.

857790cookie-checkÇocuk şenliğinde, çocuklar şendi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.