Çocuk ve gençleri kurban etmişler

Ünlü bilim dergisi “Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)” bu alanda yapılan bir araştırmanın sonuçlarını yayımladı.

Dergideki makaleye göre, Bradford Üniversitesi’nden Dr. Andrew Wilson ve ekibi, 1999 yılında Arjantin’deki Llullaillaco Yanardağı yakınlarında bulunan 500 yıllık üç çocuk mumyası üzerinde araştırma yaptı.

Dondukları için cesetleri oldukça iyi korunan üç çocuğa ait saçlarda yapılan inceleme ilginç bir gerçeği ortaya koydu. 13 yaşındaki bir kız çocuğuna ait olan ceset ve saç tellerindeki araştırma, ölümünden 12 ay önce kızın beslenme alışkanlığında önemli değişiklikler yapıldığını gösteriyor.

Kurban edilmek için dağda ölüme terk edilen çocukların daha az acı çekmeleri için alkollü içkilere alıştırılmış. Çocuklara, mısırın mayalanmasıyla elde edilen alkollü içecek “chicha” ve koka yaprakları çiğnetilmiş.

Kokainin hammmadesi olan koka yaprağı, külle karıştırılarak çiğnendiğinde keyif veriyor.

İnka medeniyetinde sarhoşluk hali, ruhlar alemine geçişi kolaylaştırıyordu. Bilim insanları, alkol ve koka yaprağının kurban edilen çocukları, tören öncesi ve sırasında uslu tutmak için kullanıldığına da dikkat çekiyor.

İnka medeniyetinde insan kurban etme ritüelleri “Capacocha” olarak adlandırılıyordu. Seçilen çocuklar uzun mesafeler kat ederek başkent Cusco’deki törenlere getiriliyordu. Daha sonra kurban olarak seçilen çocuklar, dağ zirvelerine doğru yüzlerce kilometrelik bir yolculuğa çıkarılıyordu.

1195290cookie-checkÇocuk ve gençleri kurban etmişler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.