Çocukça bayramlar yaşayın efendim

Evet ne bayramlardı “eski bayramlar”. Evet,güzel bayramlardı bizim için çocukluğumuzun bayramları.İple çekerdik gelmesini bayramlarımızın. Çünkü… Bayramlar bizim  yeni elbise demekti, Yeni ayakkabı… Yeni miktarı bol harçlık demekti. Büyük küçük demeden herkesin eline sarılıp öpmek demekti.


Avuç dolusu ‘sorma şeker’ almaktı rengarenk ve tatlı,ama bir o kadar da sert. (Sorma şeker nedir, bilmeyenler için açıklayalım:Ne şekerlerdi onlar…Mübarekler sanki taştı, taşlar yanında hafif kalır,mermerdiler,hatta granittiler.Birini ancak bir günde sorabiliyorduk. Öyleydiler ama bir önemli vazifeyi de yapıyor idiler.Çekilme zamanı gelen süt dişlerimizin cerrahi uzmanlarıydılar.Fazla acı hissettirmeden tatlı tatlı  koparıverirlerdi yerlerinden sallanıp duran dişlerimizi.)


Hiç bitmesin isterdik bayramlarımızın,sonsuzsa kadar sürsün isterdik deliye her gün bayram misali.Fakat,biterdi işte her güzel şeyin tadına varamadan elimizin altından kayıverdiği gibi .Bayramların son gününde hepimiz mahzun melul bir hal alırdık.Bayramımız bitti diye.En çok da harçlıklarımız bitti,balonlarımız patladı,sorulacak şekerimiz kalmadı diye. Ama bir şeyin farkındaydık:O hüznümüz de mutluluğumuzun aromasıydı bizim için.


Bilmiyorum şimdiki çocuklar için de öyle midir bayramlar? Umarım öyledir…


Veya öyle olmalıdır.Yoksa üzülürüm şimdiki çocuklar  adına.Bayram bile yaşayamamış çocuklar gözlerimi yaşartır benim. Bir gün bile olsa “bayram” yaşamalı insanlar ve de tabii ki çocuklar. “Bayram gelmiş neyime” dememeli hiç kimse anlıyor musunuz beni? Biz dedirtmemeliyiz bu lafı anlayacağınız. Bir günlük mutluluk bile yeter bazen ulaşamadıklarımız için,bir günlük de olsa hatırlanmak…


Bir bayram günü ne denir başka bilemiyorum.


Sözü uzatmak mümkün ama…


Tüm samimiyetimle herkese- hak verirsiniz ki özellikle çocuklara- “İyi bayramlar” diliyorum. Yok, yanlış dedim.Çocukça bayramlar yaşayın efendim! Çocukça kalın  emi!..
 
[email protected]

683650cookie-checkÇocukça bayramlar yaşayın efendim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.