Çocukları koruyamadınız, bari bayramını koruyun!

Çocukların masumiyetlerini yitirmelerine neden olan ve onları koruyamayan iktidarı sert dille eleştiren İrgil, Meclis Başkanlığının iptal gerekçesini samimi bulmadığını da belirterek, “Bu iktidar öyle pervasız ki, bayramlarını bile ellerinden alıyor. Çocukları koruyamadınız, bari bayramlarını koruyun!” diye konuştu.

23 NİSAN KUTLAMALARININ İPTALİNE CHP’Lİ İRGİL’DEN SERT TEPKİ GELDİ
Kamuoyunda tepkiyle karşılanan 23. Nisan kutlamalarının iptaline ilişkin açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Çocukların masumiyetlerini yitirmelerine neden olan, bilim dışı söylemler ve pratiklerle kafalarını dolduran, yanlış eğitim programıyla meraklarını öldüren, daha da beteri çocuklarını koruyamayan bu iktidar öyle pervasız ki, bayramlarını bile ellerinden alıyor. Çocukları koruyamadınız, bari bayramlarını koruyun!” dedi.

‘STAT AÇILIŞI YAPIP EĞLENENLER ŞEHİTLERİ HATIRLAMAZKEN’
TBMM Başkanlığının yaptığı resepsiyon kutlamasının iptaline ilişkin ileri sürülen gerekçeyi inandırıcı bulmadığını belirten Dr. İrgil, “Stat açılışı yapıp, kendi aralarında top çevirerek eğlenenler şehitleri hatırlamazken, toplumun milli duygularını yücelten bir ulusal bayram resepsiyonu ve kutlaması terör ve şehitler nedeniyle iptal ediliyor” diyen İrgil, açıklamasında şöyle konuştu:

‘TBMM’NİN İPTAL GEREKÇESİNİN SAMİMİYETİNE İNANMAK GÜÇ’
“Aslında tam da bu gerekçeyle, tüm dünyaya ve ülkeyi bölmeye çalışanlara TBMM iradesi ve inisiyatifinin gösterilmesi gerekir. Ancak alınan bu iptal kararı teröre hizmet etmekten başka bir şey değil. Ayrıca şehit anneleri, babaları, eşleri, çocukları cenaze törenlerinde ‘Ağlamayacağız, başımızı eğmeyeceğiz, kimseyi sevindirmeyeceğiz’ deyip kaybettikleri canların acılarını içlerine gömerek büyük bir dirayet sergilerken, TBMM’nin iptal gerekçesinin samimiyetine inanmak oldukça güç.”

BU MÜDAHALE MECLİS BAŞKANINDAN, ‘BALIK BAŞTAN KOKAR’
Son dönemde Atatürk ve cumhuriyet değerlerine yönelik devletin en tepesinden tabana kadar haksız ve yanlış söylemlerin arttığına da dikkat çeken İrgil, AKP iktidarının tarih dersi müfredatından Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nı ve Cumhuriyet Devrimlerini çıkarma hazırlığı içinde olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:
“23 Nisan sadece çocuk bayramı değil, TBMM’nin de kuruluş yıldönümü. Ve bu yıl, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın iradesiyle, TBMM 96. yaşını kutlayamayacak. Buradaki sorun, milli iradenin tecelli ettiği yer olan TBMM’ne yapılan bu müdahale ve bizzat meclis başkanı tarafından yapılmış olması. Balık baştan kokar. Ne yazık ki, Meclis’in değerleri ve ilkelerine bile sahip çıkmayan bir Meclis Başkanımız, çocuklarını korumak yerine hizmet ettikleri birtakım iradeleri sahiplenen bir hükümetimiz ve oturduğu yerden sürekli Atatürk’e saldıran bir zihniyet var. Doğrusu TBMM’ne bile saygı duymayan bu Meclis Başkanı, bu hükümet ve bu Cumhurbaşkanı’nın değiştirmeye baş koyduğu Anayasa’nın nasıl bir şey olacağını hayal bile etmek istemiyorum.”

1581690cookie-checkÇocukları koruyamadınız, bari bayramını koruyun!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.