Çocukları pazarlayan çete çökertildi

En fazla çocuğun San Francisco, Detroit, Milwaukee, Denver ve New Orleans’ta bulunduğu belirtilirken FBI Başkan Yardımcısı Ronald Hosko, bunun FBI tarihinin çocuk istismarına karşı yapılan en büyük operasyon olduğunu vurguladı.

FBI, 2003’ten bu yana düzenlenen benzer operasyonlarda, 2,700 çocuğun kurtarıldığını açıkladı.

Hafta sonundaki operasyonlarda kurtarılan çocukların hemen hemen tamamının 13-17 yaşları arasındaki kız çocukları olduğu ifade ediliyor.

Bu çocukların kamyon mola yerlerinden kumarhanelere ve otellere, sosyal medyadan internet reklamlarına kadar pek çok farklı yer ve ortamda pazarlandıkları belirtiliyor.

Ronald Hosko, çocukları pazarlamakla suçlanan kişilerin, hassas ve kırılgan çocuk ve gençleri hedef aldığını, uzun süre onları takip ettiklerini söyledi.

“Kız çocuklarını iltifatlarla, hediyelerle kandırıp daha sonra biraz para kazanmak isteyip istemediklerini sorarak ağlarına düşürüyorlar.”

Ronald Hosko, FBI Başkan Yardımcısı

Hosko, “Kız çocuklarını iltifatlarla, hediyelerle kandırıp daha sonra biraz para kazanmak isteyip istemediklerini sorarak ağlarına düşürüyorlar” dedi.

“Bunun ardından çocuklar uyuşturucu ve fiziksel tacize maruz kalıyor” diyen Ronald Hosko, tacizin işkence boyutlarına kadar ulaştığını ifade etti.

2003 yılından bu yana 1,350 kişinin bu tür suçlardan mahkum olduğunu belirten FBI Başkan Yardımcısı Hosko, bunlardan 10’unun ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.

Düzenlenen operasyonlarda 3,1 milyon dolar değerinde para ve diğer varlıklara el konuldu.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, her yıl 450 bin çocuğun evden kaçtığını tahmin ediyor.

Yetkililer, bu çocukların üçte birinin, evden kaçmalarının ardından ilk 48 saat içinde seks tacirleri tarafından fahişelik tuzağına düşürüldüğünü belirtiyorlar.

BBC

1390990cookie-checkÇocukları pazarlayan çete çökertildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.