Çocuklara Queen Elizabeth’de konser

Haydn’ın, 11 Mart 1791’de Londra’da yapmış olduğu konserin kutlaması şeklinde düşünülen konserin ana teması, ‘Haydn In The House’ olarak belirlenmiş.


Senfoninin babası olarak anılan Haydn’ın senfonilerinden örneklerin sunulacağı program iki ayrı performans olarak düşünüldü. Sunuculuğunu Matthew Sharp’ın üstlendiği konserde  orkestrayı  Matthew Rowe yönetecek.


İlk performansın 11am’ de, ikinci performansın ise 1pm’de başlayacağı ve yaş sınırının olmadığı konserin biletleri, çocuklar için £6 / £4, yetişkinler ise £12 / £8 olarak belirlendi.           


Konser öncesi ve sonrasında foyerde; çocuklar yüz boyama, eski döneme ait kıyafetler giyebilme,  yaylı çalgılardan nefesli çalgılara kadar bir çok enstrümanı deneyebilecekleri gibi, Haydn’ın müziklerinden yola çıkarak Sonic Arts Network bilgisayar programı ile kendi müziklerini de üretmeyi deneme imkanı bulabilecekler.


Ayrıca Purcell Room’da, aileler dilerlerse orkestra elemanları ile tanışarak birlikte orkestra içinde ‘Toy Senfonisi’nin provasına ve  sahnedeki icrasına katılabilme şansına da sahip olabilecekler.


Konserle ilgili detaylı bilgiler, 020 7840 4242  London Philharmonic Orchestra Box office(www.lpo.org.uk) ya da 08700 60 60 10 Queen Elizabeth Hall Box Office(www.rfh.org.uk)’ten edinilebilir.


FOTOĞRAF: Geçen yılki konsere katılan küçük Ezo

800420cookie-checkÇocuklara Queen Elizabeth’de konser

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.