“Çocuklarımız için yürüdük”

İngiltere’nin en büyük sendika çatı örgütü Trades Union Congress’in (TUC) öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe sivil toplum, meslek, gençlik ve göçmen örgütleri ile siyasi partiler de katıldı.

Hava muhalefetine karşın Victoria Embankment’ten Hyde Park’a yapılan “Kesintilere Karşı Geleceğimize Sahip Çıkalım Yürüyüşü”ne onbinlerce protestocu katıldı. Farklı etnik kültür ve yaşlardan renkli bir mozaik oluşturan yürüyüş kortejine turistler de alkışlarla destek verdi…

İskoçya’nın Glasgow ve Kuzey İrlanda’nın Belfast kentlerinde de düzenlenen mitingde de, binlerce protestocu muhafazakar-liberal demokrat koalisyon hükümetinin kamudaki kesintilere son vermesini istedi.

BİZİM TOPLUM DA YÜRÜYÜŞTEYDİ

Türkçe ve Kürtçe konuşan topluma hizmet eden göçmen derneklerinin yanısıra İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği de yürüyüşte yer aldı…

Protesto boyunca “Kesintilere Hayır!, “Sağlığın özelleştirilmesine Hayır”, “Herkese parasız eğitim hakkı” gibi sloganlar atıldı.

SENDİKALAR HÜKÜMETTEN FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Başbakan David Cameron, İngiltere ekonomisini onarmak için acı kararların alınması gerekeceğini söylemişti.

Hükümetin geri adım atmadığı kemer sıkma politikasına karşı sendikalar farklı düşünüyor. Protestoda konuşan TUC Genel Sekreteri Brendan Barber, kemer sıkma önlemlerinin başarısız olduğuna ilişkin kanıtların artmakta olduğuna dikkat çekerek, ”2.5 milyondan fazla kişi işsiz, 3 milyon civarında çalışanın da yaşam standartlarını korumalarına yetecek gelir elde edecek süre çalışamadıklarını, son üç yıldır da gelirlerin her ay düşmekmekte olduğunu” söyledi.

Gelirlerin ve yaşam standartlarının gerilemesinin de tüketicilerin güvenine ve talebe darbe vurduğunu belirten Barber, bir genel grevi olası görmediğini, “bu konuda yeterince güçlü bir çağrı”ya tanık olmadıklarını da sözlerine ekledi.

Genel grev konusu geçen ay konfederasyonun genel kurulunda gündeme gelmiş, üyeler bir grev için koşulların gözden geçirilmesi konusunda bir teklifi kabul etmişlerdi.

MİLİBAND DA VARDI

Londra’daki mitingde konuşmacılar arasında yer alan İşçi Partisi lideri Ed Miliband’ın İşçi Partisi’nin olası iktidarında da kesintilerin kaçınılmaz olacağı sözleri bazı protestocular tarafından yuhalandı.

845080cookie-check“Çocuklarımız için yürüdük”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.