Çocukların bile DNA’sını arşivlemişler

Muhalefet, çocukların da DNA örneklerinin arşivlemesine tepki gösterdi ve küçücük çocuklara bile potansiyel suçlu gözüyle bakıldığını öne sürdü.


Üst üste gelen baskılar üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, polisin elinde 10 yaşın altındaki çocukların DNA örneklerinin de bulunduğu kabul edildi. Açıklamada, DNA örneği polis tarafından alınan ve yaşadığı müddetçe arşivde tutulacak çocuklar arasında 5 yaşındakilerin bile bulunduğu belirtildi.  İçişleri Bakanlığı, 10 yaşın altında kaç çocuğun DNA örneklerinin arşivlendiğine dair soruları ise yanıtsız bıraktı.


MUHALEFET TEPKİSİ


Gelişmeye tepki gösteren muhalefetteki Muhafazakar Parti milletvekili Grant Shapps, “polisin küçücük çocukların DNA örneklerini alıp bunları arşivlemesinin çok olumsuz bir tutum olduğunu, DNA örneği alınıp saklanan çocuklara potansiyel suçlu gözüyle bakıldığını” söyledi.


Shapps, İçişleri Bakanlığı’ndan, “polise küçük çocuklara ait DNA örneklerinin ve bütün arşivin imha edilmesi için talimat verilmesini” de istedi.


The Daily Mail gazetesinde geçen hafta çıkan bir haberde, 24 bin gencin DNA örneklerinin polisin elinde olduğu bildirilmiş, ancak bunların yaşları konusunda bilgi verilmemişti.

787460cookie-checkÇocukların bile DNA’sını arşivlemişler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.