Çocukların çoşkusu, karabulutları dağıttı

13 Haziran günü Stanford Hill’deki Holmleigh İlkokulu’nda yapılan etkinliğe yağmur beklentisine karşın toplumdan ve farklı kültürlerden 200’e yakın aile çocuklarıyla katıldı.

Otantik yemeklerin de yer aldığı Şenlikte, çocuklar yüz boyamadan seramiğe, toplu danstan yarışmalara pek çok etkinlikte gönüllerince eğlendi. DAY-MER ve Cemevi çocuk halk dansları da birer gösteri yaptı.

“SINAV YAŞI 3’E İNİYOR”

DAY-MER Yünetim Kurulu üyesi Semra Demirci yaptığı kısa konuşmada, “Çocuklarımızın her tür sorununa ve eğitimine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yapıyoruz” dedi. Demirci, 11 yıl önce başladıkları çocuk şenliklerinin giderek daha fazla ilgi gördüğünü ve bütün ailelerin de bu şenlikler içinde yer almalarının önemli olduğuna dikkat çekti.

Hackney Öğretmenler Derneği yöneticisi İhbar Tamari de eğitim sistemindeki son değişikliklerin çocukların gelişimine olumsuz yansıyacağını söyledi. Tamari, bundan sonra 3 yaşındaki çocuklara bir sınav dayatılacağını ve bu sınav sonuçlarına göre, çocukların katagorilere ayrılacağını ve bunun da çocuklar üzerinde kötü psikolojik etkiler yaratacağını söyledi. Özel şirketlerin taşaron olarak bu sınavları düzenleyeceğini ve buna müsade edilmemesi gerektiğini belirten, Tamari, bütün ailelere seslenerek, çocuklarının okullarındaki karşı kampanyalara destek vermelerini istedi.

854840cookie-checkÇocukların çoşkusu, karabulutları dağıttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.