Çocuklarınızı yargıdan koruyunuz

Bu ülkede Ogün Samast çocuk. ( Yargı kararıyla) Bu ülkede Cem Gariboğlu çocuk. ( Yargı kararıyla)
Bir N.Ç çocuk olamıyor bu ülkede. 13 yaşında bir kız, 26 resmi görevlinin tecavüzüne uğruyor ve ‘’her şeyin farkında ’’. Kendisine yapılanın kötü bir şey olduğunu bildiği halde 26 tane kazık kadar ‘’adama ‘’ karşı koymadığı için ‘’suçlu ‘’ bu kız. Bu karşı koymama, 26 tecavüzcü için ise ‘’ hafifletici neden’’ bu ülkede. ( Bu da Yargı kararıyla, Yargıtay onayıyla )
Efendim dava sürüyormuş, yorum yapıp ‘’Bağımsız Yargı’’yı etkilememek gerekiyormuş. Sürse ne olur yahu? 10 yıldır sürüyor bu dava, işte geldiğiniz nokta bu. Bir çocuğa 10 yıldır eziyet etmeye devam ediyorsunuz. Hakim, göster nasıl yaptılar diye soruyor mahkemede. Bundan öteye daha ne yapabilirsiniz ki?
Koca koca adamlar, utanmadan ekranlara çıkıp, kanunlar böyle, mevzuat böyle diye bu kararı açıklamaya çalışıyor. Yargıtay hepimizi azarlıyor. Yargı sürecine müdahale ediyormuşuz. Sevsinler sürecinizi.
Yıllardır bu çürümüş düzenin içinde ol, iki Ergenekoncu tutuklanınca ‘’Bağımsız Yargı’’ elden gidiyor diye yeri göğü inlet, Anadolu’yu karış karış dolaş, konferanslar ver. Ama iş, 13 yaşında bir çocuğa gelince; tecavüzcülere en alt sınırdan ceza vermek için, hafifletici neden bulmakta akıl ve vicdan dışı çaba gösteren yerel mahkemenin gösterdiği ‘’yaratıcılığı’’ onayla, sonra da mevzuata sığın.
Senin mesleğine, geçtim mesleğini, kendine biraz saygın varsa; basarsın istifayı, ben böyle kanunun, böyle mevzuatın hakimi olmam dersin. Gider, onurunla sokakta simit satarsın.
İnternet sitelerinde, tecavüzcülerin kimlikleri açıklanıyor. Suçluyu teşhir etmek hiç onayladığım bir şey olmamasına rağmen, bu kokuşmuşluğu teşhir etmenin başkaca yolu da kalmadı sanırım. İnsan gibi insanlar en doğal tepkilerini veriyor. Sizin suç kavramınız artık kimseyi ilgilendirmiyor beyler ve de bayanlar. (Muhtemeldir ki, bu kararın altından bir kadın imzası da çıkabilir. İnanın, bu bile şaşırtmayacak artık bizi.)
Haydi gelin şu konferanslarınızı Anadolu’yu dolaşarak bir de bu konuda verin demeyeceğim. Muhtemel ki, linç edilirsiniz. Hakimsen kararının arkasında dur. Oraya o imzayı attıysan, çık ekranlara imzanı savun. Mevzuat saçmalığına sığınmadan, mazeretler aramadan yapabiliyor musunuz bunu? Mesleğinizde hiç mi vicdan kalmadı yahu? Bu kadar mı bataklığın içindesiniz? Hangi mevzuatta yazıyor bir hakimin 13 yaşında bir çocuğa, göster bakayım nasıl yaptılar demesi? Hangi mevzuat, hangi yasa bu çocuğa 10 yıldır sürdürdüğünüz bu eziyetten daha değerli? İnsanlar bu yasalara neden saygı göstersin artık? Çıkın, açıklayın bunu.
Siz bu toplumu ne zannediyorsunuz?
Bu soruları sormak suç diyorsanız, emin olun bu suçu işleyecek milyonlarca insan var bu ülkede. Bu toplumun vicdanı bu kadar çürümedi daha. Çürüyen tek şey, sizin canla başla savunduğunuz bu kokuşmuş düzeniniz.

667810cookie-checkÇocuklarınızı yargıdan koruyunuz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.