Üç çocuğu olduğunu itiraf etti

Çin’in doğusunda yer alan Ciangsu eyaletindeki Vuşi aile planlama otoritesi, Yönetmen Cang ve eşi Çın çiftinin resmen 2011 yılında evlendiğini, çiftin 2001, 2004 ve 2006 senelerinde Pekin’de üç çocuğunun doğduğunu açıkladı. Açıklamada çiftin, ülkenin nüfus ve aile planlama yasasını ihlal ettiği vurgulandı.

Cang Yimou da yaptığı açıklamada, eşinden iki oğlu ve bir kızı olduğunu itiraf etti. Ünlü yönetmen, Çin’in yasa ve yönetmeliklerine göre soruşturma ve cezayı kabul ettiğini de belirtti. Cang açıklamasında, geçen Mayıs ayında “metreslerinden yedi çocuğu olduğu” yönündeki iddialar ise yalanladı.

Çinli yetkililer, çiftin aile planlama otoriteleri ile işbirliği yaparak ilgili yıllardaki gerçek gelirlerini doğru bir şekilde açıklamasını ve davayı da bu bilgiler neticesinde ele almayı umduklarını belirtti. Aile planlama otoritesi, konunun tamamen yasal çerçevede ele alınacağını vurguladı.

Ünlü yönetmenle ilgili Mayıs ayında basında yer alan haberlerde, 4 kadından 7 çocuğu olduğu yönünde iddialar ortaya atılmış ve bu durum kamuoyunda yoğun bir şekilde eleştirilmişti. Ülkede Mayıs ayında yer alan iddiaların ardından aile planlaması avukatları, Cang’ın fazla çocuk sahibi olduğu için 160 milyon yüen cezaya çarptırılabileceğini öne sürmüştü.

Çin’de beyaz perdenin usta isimlerinden biri olarak anılan Cang Yimou, 2001’de başrolünü Jet Li’nin oynadığı “Hero” filmiyle “Çin sinemasına sınıf atlatan yönetmen” olarak anılmaya başladı. Ülkenin 2008 Pekin Olimpiyatları’nın görkemli açılış törenini de yöneten Cang, son olarak Christian Bale’ın başrol oynadığı “Savaşın Çiçekleri” filmini yönetmişti.

Çin’in yıllardır tartışılan tek çocuk politikası Kasım ayında yapılan kongreyle birlikte gevşetilmiş ve evli çiftlerden birinin tek çocuk olması halinde çiftin iki çocuk sahibi olmasına izin verileceği açıklanmıştı.

1402950cookie-checkÜç çocuğu olduğunu itiraf etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.