ODTÜ rektöründen polise tepki

Göktürk-2 uydusunun fırlatılma töreni öncesinde ODTÜ kampüsünde yaşanan olaylara ilişkin rektörlükten açıklama geldi. Yazılı açıklamada, “Orta Doğu Teknik Üniversitesi olarak, yerleşkemizde yaşanan şiddeti kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, protestocu gruptan herhangi bir hareket gelmeden polisin yoğun gaz bombası kullanmaya başladığı belirtilerek , gaz bombalarından sınıflarda bulunan öğrenciler ve ofislerinde çalışan personelin de etkilendiği vurgulandı.

Olaylarda öğrencilerin yaralandığını, binaların camlarının karıldığını ve derslerin aksadığınının belirtildiği açıklamada, “Polisin, protesto hakkını kullanmak isteyen öğrencilere karşı şiddet kullanmaktan kaçınmasının önemini ve gereğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın son bölümü şöyle:
Orta Doğu Teknik Üniversitesi olarak, dün yerleşkemizde yaşanan şiddeti kınıyoruz. ODTÜ’nün ve ülkemizin bir an önce şiddetten arınması için öncelikle güvenlik kuvvetlerinin dikkatli davranmasını bekliyoruz. Polisin, protesto hakkını kullanmak isteyen öğrencilere karşı şiddet kullanmaktan kaçınmasının, güvenlik tedbiri alırken olaylarla ilgisi olmayan öğrencilerin ve çalışanların yaşadıkları büyük olumsuzluklara karşı duyarlı olmasının önemini ve gereğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Üniversite yönetimi olarak, şiddet içermeyen, başkalarının özgürlüğünü kısıtlamayan, eğitim-araştırma faaliyetlerimizi engellemeyen ve çevreye zarar vermeyen protestoları özgürlük ortamının parçası olarak görüyoruz. Üniversitemizde özgürlük ve özgür düşünce ortamının sürdürülebilmesi için, öğrencilerimizin de protesto haklarını şiddete başvurmadan kullanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu ortamın korunması için öğrencilerimizi, çalışanlarımızı ve mezunlarımızı gerekli sorumluluk içinde davranmaya davet ediyoruz.

1367140cookie-checkODTÜ rektöründen polise tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.