Oğlumun katilini bulun!

Barking’de öldürülen üniversite öğrencisi Hasan Özcan’ın (19) acılı babası Abdullah Özcan (43), katillerin bir an önce bulunmasını ve hesap sorulmasını isteyerek “Kimsenin ocağına bizimkisi gibi ateş düşmesin” dedi.

Emine ve Abdullah Özcan’ın oğlu, Canterbury College öğrencisi Hasan Özcan Cumartesi gecesi Linsdell Road’da bıçaklanarak öldürülmüştü.

Aslen Gaziantepli olan ve 1997’de Kıbrıs’tan Londra’ya göçen Özcan ailesinin yas evini ziyaret ederek acılı baba ve yakınlarıyla görüştük. Baba Özcan oğlunun çeteyle ilgisi bulunmadığını kendi halinde bir üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, “Oğlum Hasan Mayıs’ta 20’sine girecekti. Cumartesi gecesi 10’da işten çıkmıştım, eşim arayıp olayı söyledi. Ne yazık ki oğlum olay yerinde yaşamını yitirmiş. Acımız büyük…”

“BARKİNG BELEDİYESİ VE İNGİLİZ BASINI İLGİSİZ”

Acılı baba Abdullah Özcan

“Hasan 6-7 ay kadar önce de içki bayiide saldırıya uğrayıp kafasından hafif yaralanmıştı fakat bu olaydan kimse yargılanıp ceza almamıştı. Hasan’ın herhangi bir çete üyesi olması söz konusu değil. Oğlum Canterbury College’de, Kriminoloji ‘Suç Bilimi’ okuyordu” diyen Abdullah Özcan yetkililerin ilgisizliğine şöyle sitem yaptı:

“Yaşadığımız Barking’de ne bölge milletvekili ne de bir belediye yetklisi kapımızı çaldı. Polis olayı çözmeye çalıştığını söylüyor ve bize sınırlı bilgi veriyor. Olayın duyulduğu andan itibaren bizim toplum sağolsunlar bizi yalnız bırakmadılar. Türkiye’den bakanlar telefon edip acımızı paylaştı. Başkonsolosluk yetkilileri telefonla sürekli arıyorlar. Biz aynı ilgi ve desteği İngiliz yetkililerden de beklerdik. İngiliz ulusal ve lokal basın da bu olayı görmemezlikten geldi. Oysa bu yalnız bizim değil, bu ülkenin de bir olayı ve sorunu” dedi.

 

“OLAYIN TANIKLARI KONUŞMUYOR”

Amca Ali Sönmez olay mahallinde

Yas evindeki Hasan Özcan’ın büyük amcası Ali Sönmez de duyumlarına dayanarak olayı şöyle anlattı:

“Hasan yanında iki siyahi arkadaşıyla birileriyle görüşmeye çağrılmış. 3 maskeli bisikletli genç ve onlarla buluşan diğer 2 kişi, Hasan ve arkadaşlarına saldırmış. Linsdell Road’da belediye bloklarının arasındaki ıssız park yerinde Hasan’ı kıstırarak bıçaklamışlar. Ambulanstan önce polis olay yerine gitmiş. Kuzenim olay yerine gittiğinde polisin Hasan’a kalp masajı yaptığını görmüş fakat Hasan ambulans gelmeden yaşamını yitirmiş. Ambulansın da geç gelerek Hasan’ın kan kaybından ölümüne neden olduğunu düşünüyoruz. Hasan’ın kaçan arkadaşlarının polis tarafından bulunduğunu fakat polise bilgi vermediklerini duyduk. Polisin Hasan cep telefonu ve bölgedeki kameralardan iz sürüp katilleri en kısa zamanda yakalamasını bekliyoruz.”

Polisin göçmenlere karşı duyarsız davrandığını öne süren amca Sönmez, “Bizim oğlumuz İngiliz olsaydı, şimdiye kadar katilleri bulunmuştu. Yine bizim oğlumuz İngiliz olsaydı ve katilleri de göçmen olsaydı İngiliz basını veryansın ettiydi” dedi.

Hasan Özcan (19)

Sönmez, “Hasan’ın cenazesine ikinci bir otopsi yapılacağı için cenazeyi 28 gün sonra vereceklerini söylediler. Cenazemizi aldıktan sonra memleketimiz Gaziantep’e götüreceğiz” bilgisini verdi.

Barking’in son 10 yıldır Texas’a döndüğünü öne süren Sönmez, “Hackney’deki kentsel dönüşümden dolayı suç oranının yüksek olduğu, uyuşturucu müptelası olan ve uyuşturucu ticaretiyle geçinen yoksul insanları Barking bölgesinde çok katlı belediye evlerine yerleştirdiler. Oysa onları kent dışına ötelemek yerine iş sahibi yapmaları ve gelirlerini artırmaları gerekirdi. Şimdi Barking’de son 10 yıldır uyuşturucu kökenli olay ve cinayetlerin önü alınamıyor. Ne yazık ki derdimizi de kimselere anlatamıyoruz” dedi.

Acılı amca, toplum üyelerine de seslenerek “Bizim ocağımıza düşen ateş ne ilk ne de son. Aileler çocuklarının arkadaş çevresini mutlaka denetlesinler. Onları kendi başlarına bırakmasınlar. Başka evlere de ateş düşmesin” diye devam etti.

PROTESTO ETTİLER

Geçen cuma günü de saat 14’de Barking Town Hall’da “olaya karşı ilgisiz kalan ve bu tür olayları önlemekten aciz olan belediye ve güvenlik güçleri” protesto edildi.

Protestoya aile, yakınları ve komşuları katıldı. Siyahi toplum üyelerinden katılım da göze çarptı.

2161000cookie-checkOğlumun katilini bulun!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.