‘OHAL’i öve öve bitiremediler’

Olağanüstü hal süresince, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, kanun hükmünde kararnameler çıkarabilir.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Olağanüstü Hal ilanının amacını şöyle açıkladı;

“Ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir.”

Başbakan Binali Yıldırım ülkede 3 ay OHAL ilan edilmesiyle ilgili ilk değerlendirmesini sosyal medyadan şöyle yaptı;

“Alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir. Alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir…”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkileyen bir durum söz konusu olmayacak. Olağanüstü hal şartları sadece paralel yapıyla mücadele amacıyla kullanılacaktır” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 3 ay süreyle ilan edilen olağanüstü hal hakkında “OHAL, Avrupa ve dünyada gerektiğinde tereddütsüz hayata geçirilen bir uygulamadır. Türkiye de güvenliği ve demokrasisi için bu kararı almıştır” değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bakanlar Kurulu’nda alınan olağanüstü hal (OHAL) kararının vatandaşın hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacağını belirterek “Hiç kimse endişe etmesin” diye konuştu.

1653130cookie-check‘OHAL’i öve öve bitiremediler’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.