Çok ödüllü piyanistten Londra konseri

Konser sanatçısı, bugüne kadar uluslararası dalda birçok değerli ödülün sahibi genç piyanist Eren Aydoğan,”Türk Eğitim Projesi”nin, İngiltere’de Türkçe konuşan gençlerin eğitimine yönelik çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla, ay sonunda Londra’da konser veriyor.


TEP’den yapılan açıklamaya göre, 19 yaşındaki piyanist Eren Aydoğan, konseri bağış amacıyla veriyor ve konserden gelecek gelir, İngiltere’de yaşayan, Türkçe konuşan gençlerin eğitim sistemi içindeki başarı oranları üzerine odaklanan Proje Grubunun çalışmalarında kullanılacak. Aydoğan’ın bu anlamlı konserinin, hedef kitlesi Türkçe konuşan gençlere başarı yolunda örnek olması açısından da büyük önem taşıdığı belirtiliyor. TEP’in bildirisinde,  halen Trinity Kolejde yüksek lisans eğitimi gören Eren Aydoğan ile  hocası ve okulda “Keyboard” bölümü başkanı olan Prof. Deniz Arman Gelenbe’nin gruba desteğinden  gurur duyduğu belirtildi.


26 Ocak’da Londra’daki konser, Piccadilly’deki “St. James’s Kilisesinde” düzenleniyor.
Konserde, müzik yorumcularının “ Müthiş yetenek” olarak tanımladığı genç piyanist ,Scarlatti, Beethoven, Ravel ve Liszt’den çeşitli eserler seslendirecek.


TEP GRUBUNUN AMACI


Türk Eğitim Projesi (TEP), bundan 3 yıl önce, İngiltere’deki en etkin sivil toplum örgütlerinden  Britanya Türk Kadınları Derneği’nin, dış gruplara erişim çalışması olarak kuruldu. Proje Grubunun amacı, eğitimde başarıya etki eden faktörleri ve sorunları ortaya çıkarmak, etkin çözümler getirmek içim yöntemler öne sürmek ve uygulamak. Aile, okul, veli, yerel yönetimler, hükümet kuruluşları, sivil toplum örgütleri gibi konuyla ilgili gruplar ve kurumlar arasında bir tartışma platformu oluşturarak , bu grupları eğitim çalışmalarını çatısı altında bir araya getirme rolü de üstlenmektedir. TEP yetkilileri, konsere Türk, İngiliz ve Kuzey Kıbrıs resmi makamları, yerel yönetimlerin eğitim temsilcileri, öğretmen,öğrenci, sanatçı , velilerin geleceğini belirttiler. Konserin biletleri yetişkinler için 15, öğrenciler için 8 sterlin. TEP grubunun e-mail adresi; [email protected] . Bu adrese yazarak, isteyenlerin bilgi alabileceği belirtildi.


EREN AYDOĞAN KİM ?


İstanbul’da 1988 yılında doğan Eren Aydoğan, İstanbul Devlet Konservatuarını bitirdi. Burada Prof. Ova Sander’in eğitiminde müzik öğrenimini tamamlayan Aydoğan, Stephen Kovacevich, Sergia Perticaroli gibi tanınmış müzisyenlerle master derecesini tamamladı. 15 yaşında Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası ile Liszt’in 1. Piyano Konçertosu konseriyle, solo yarışmayı kazanan Aydoğan, okulunu üstün dereceyle bitirerek, Londra’ya Trinity Müzik Kolejine,burs kazanarak kabul edildi. Burada, Prof. Yonty Solomon, Douglas Finch ve Prof. Deniz Arman Gelenbe’nin eğitiminde çalışmasına devam eden genç müzisyen, Trinity Kolejinin özel ödülünü kazandı. Ayrıca, Ruislip-Northwood Konçerto Yarışması, Jacques Samuel Piyano Yarışmasının birincileri, Cavatine Oda Müzik Ödülünün de sahibi oldu. 17 yaşında Trinity Kolejinden üstün dereceyle mezun olan genç müzisyen, Cem Mansur’un yönetiminde Türkiye’deki Mill Gençlik Orkestrasına davet edilerek, Beethoven’in 4. Piyano Konçertosunu seslendirdi. Aydoğan halen Trinity Müzik Kolejinde, Prof. Solomon’un eşliğinde, ileri eğitimine devam ediyor. Müzik eletirmenleri Aydoğan’ı, “ Müziğe karşı özel yeteneği, müziğin her dalındaki becerisi, mükemmelliğe varan işitme hassasiyetiyle Eren, müthiş bir yetenek” olarak tanımlıyorlar.

808680cookie-checkÇok ödüllü piyanistten Londra konseri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.