Oktay Ekşi TBMM’ye başkanlık edecek

24’üncü dönem için milletvekilleri 24 Haziran Cuma günü yemin edecek. Yemin törenine en yaşlı üye sıfatıyla, CHP’den seçilen 79 yaşındaki Oktay Ekşi başkanlık edecek.

Ekşi, 1961 yılında Kurucu Meclis’e de en genç üye olarak seçilmişti. TBMM İçtüzüğü uyarınca, kesin seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu’nca TRT kanallarında ilanını takip eden beşinci gün saat 15.00’te TBMM Genel Kurulu çağrısız toplanacak. İlk oturumda milletvekilleri yemin edecek.

Ekşi’nin başkanlık edeceği, Meclis Başkanlık Divanı’nda en genç 6 milletvekili de geçici katip üye olarak görev yapacak. Yemin töreninden sonra Meclis Başkanı seçimi için çalışmalara 5 gün ara verilecek. 24-28 Haziran arasındaki adaylık başvurularının ardından seçim turları 29 Haziran’da başlayacak.

TBMM Genel Kurulu’nda daha sonra siyasi partilerin temsil oranlarına göre belirlediği isimler arasından 30 Haziran’da Başkanlık Divanı oluşturulacak. Daha sonra 61’inci hükümetin kurulma süreci başlayacak.

Cumhurbaşkanı, teamül gereği en fazla milletvekili çıkaran partinin lideri olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a hükümet kurma görevini verecek. .

1295800cookie-checkOktay Ekşi TBMM’ye başkanlık edecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.