‘Oktay’ın ölüm nedeni intihar’mış…

Bakan Atalay, İsviçre Adalet ve Polis Bakanı Eveline Widmer-Schlumpf ile yaptığı görüşmenin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın oğlunun babasının ölümüyle ilgili iddialarını hatırlatması üzerine Bakan Atalay, olayın bir intihar olduğunu, kriminalojik araştırmalarla bu sonuca vardıklarını belirterek, savcılık kontrolünde yargı sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Oktay’ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirten Atalay, ”Özel Harekat Dairesi bizim için özel bir birim. Behçet Oktay bunun başındaydı. Biz özel harekatın sayısını artırmak için çalışma yapıyorduk. Bunun için de kendisiyle bir kaç gün önce Gölbaşı’ndaki yerde görüşmelerimiz olmuştu” dedi.

Emniyet birimlerinin yaptığı araştırmalarla olayın intihar olduğu sonucuna varıldığını kaydeden Atalay, ”Olay savcılığın denetimi altında yürüyor, bir yargı süreci yürüyor. Şu an bulgular intihar olarak gözüküyor. Olayın öncesi karmaşık. Savcılığın araştırması devam ediyor. Bizim daha fazla bir şey söylememiz mümkün değil” diye konuştu.

Bir gazetecinin ”Karmaşık ifadesini kullandınız” demesi üzerine Bakan Atalay, ”Hayır. O fazla ‘karmaşık’ kelimesini çıkarın. O ifadeyi yanlış kullanmış olabilirim” dedi.
 

1189450cookie-check‘Oktay’ın ölüm nedeni intihar’mış…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.