Okulda ‘uyuşturucu testi’ dönemi başlıyor

Varşova’da bulunan özel bir orta dereceli okul, uyuşturucuyla mücadele etmek için yeni bir yöntem geliştirdi. 13 ve 19 yaş arasındaki gençler üzerinde uygulanması düşünülen test için, okul yönetiminin isteği üzerine öğrencilere idrar örneği verme zorunluluğu getiriyor. Buna göre yapılacak test sonucunda oğrencinin uyuşturucu madde kullanıcısı yada bağımlısı olup olmadığı kolayca saptanacak.

İdrar testi sonucunda uyuşturucu yada esrarlı sigara kullandığı tespit edilen öğrenci hakkında disiplin kurulu tarafından verilecek çesitli cezaların uygulanması düşünülüyor. Aynı öğrenci, ikinci bir idrar testi uygulamasına izin verdiği yönünde bir formu imzalamak zorunda kalacak. Uyuştucu kullanmaya devam ettiği bir kez daha tespit edilen öğrenci, okul yönetiminin alacağı bir kararla okuldan uzaklaştırılacak.

AİLELER KAYGILI

13-19 yaş arasındaki gençler üzerinde uygulanacak olan bu yöntem, okul yönetiminin öğrencilerin özel hayatlarına ne kadar girebileceği tartışmalarını da beraberinde getirdi. Aileler idrar testi uygulaması karşısında “uygulama yararı olacaktır ama ya çocuğumuz gizli bağımlılardan ise” diye kaygılanmaya başladılar…

Herşey öğrencilerin sağlığı için

Okul yönetimi, idrar testi uygulamasına bir yıl önce iki öğrenci velisinin çocuklarına idrar testi yapılmasını istemeleri üzerine başlattıklarını ve bu uygulamaya devam edilmesi kararı aldıklarını söylediler.

Okul yönetimi, uyuşturucuyla mücadeleye amacıyla bir savaş başlattıklarını ve öğrenciler üzerinde uygulanacak olan idrar testi uygulamasının öğrencilerin sağlığı için alınmış bir karar olduğunu açıkladı.

1101000cookie-checkOkulda ‘uyuşturucu testi’ dönemi başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.