Okullarda grev tatili…

İngiltere’de pek çok sektördeki 750 bin kamu çalışanı 30 Haziran’da eşgüdümlü olarak greve gitti.

Tottenham’daki Earlsmead Primary School’dan okul öğretmenleri de Ulusal Öğretmenler Sendikası’nın (National Union of Teachers – NUT) çağrısına uyarak 30 Haziran’da genel greve katıldıklarından bazı sınıflarda ders görülemedi.

Bildiride grevin gerekcesi olarak da “hükümet tarafından öğretmenlerin emeklilik haklarının gaspedilmek istenmesi” gösterildi…

BAKAN’DAN UTANDIRICI ÇAĞRI

İngiltere ulusal basını da 30 Haziran günü yapılması planlanan büyük kamu çalışanları greviyle ilgili haber ve yorumlara geniş yer ayırdı.

The Guardian ve The Independent gazeteleri manşetten duyurdukları haberlerinde, öğretmenler sendikasının Milli Eğitim Bakanı Michael Gove’un baskısına rağmen greve gitmekte kararlı olduğunu yazdı.

Gove’un, “Öğretmenler ‘militan’ bir şekilde greve çıkarak mesleki saygınlıklarını riske atıyor, buna karşı öğrenci velileri grevi kırıp okulları açık tutmak için gönüllü olabilir” yolundaki sözlerinin sendikaların sert tepkisine yol açtığını belirten The Guardian, genellikle daha az radikal tutum sergileyen Öğretmenler Birliği’nden (ATL) Mary Bousted’ın Bakan Gove’un fikrini “saçma ve bakan olarak yetersizliğinin bir başka örneği” olarak değerlendirdiğini aktardı.

OKULLARIN YÜZDE 40’I ETKİLENDİ

İngiltere çapında okulların yüzde 40’ında ders görülmeyeceğini yazan The Independent de, kabinedeki bazı bakanların, eski İngiltere başbakanı Margaret Thatcher zamanından beri değiştirilmeyen sendika yasalarında bu grevle birlikte değişikliği düşünebileceklerini belirtti.

The Daily Telegraph gazetesi ise Milli Eğitim Bakanı Gove’un okullarını iyi notlarla bitiren öğrencilere, öğretmen olmak istemeleri durumunda yaklaşık 30 bin dolar burs verilmesi önerisini manşetine taşıdı.

Gazeteye göre Gove’un önerileri arasında bulunan özelleşmiş öğretmen okulları “ortodoks sol görüşlüler” olarak nitelediği öğretmen yetiştiren kadronun etkisini azaltabilir.

837790cookie-checkOkullarda grev tatili…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.