Okullardaki grev yasaklandı

Bakanlar Kurulu dün saat 17.30’da Cumhuriyet Meclisinde olağanüstü toplandı. Üç okulda, 18 iş günü süren grevin sona erdirilmesi kararının çıktığı toplantının ardından basına açıklama yapan Kurul Sözcüsü ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Arabahmet İlkokulu, Atatürk ilkokulu ve Demokrasi Ortaokulu’ndaki grevlerin yasaklandığını söyledi.

“FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ DOĞDU”

Daha önceki toplantıda Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun okullardaki grevlerin yasaklanması için Bakanlar Kurulu’ndan talepte bulunduğunu kaydeden Özgürgün, Bakanlar Kurulu’nun grevi ‘hak’ olarak görmesinden dolayı böyle bir karar almayı düşünmediklerini belirtti.
Son noktaya gelmeden yasaklayıcı olmak istemediği görüşünde olduklarını vurgulayan Özgürgün, bugün gelinen noktada ise söz konusu okullarda eğitim gören çocukların diğer çocuklardan 18 iş günü geride kaldığını ve burada bir eğitim ve fırsat eşitsizliği doğduğunu belirtti. “Geri dönülmez bir eğitim sıkıntısına giriliyordu” diyen Özgürgün, Bakanlar Kurulu olarak yasakçı bir zihniyet taşımadıklarını, grevin yapılmasının sorunların çözülmesinin esas olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Grevler bir haktır. Bir sorun var diye yapılıyordur. Bu yüzden grevlerin yasakla değil diyalog ve sorunların çözülmesiyle kaldırılması gerektiğine inanıyoruz.”

“KARNE ALAMAYAN ÇOCUKLAR VAR”

Ancak Arabahmet İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Demokrasi Ortaokulu’nda süren grevler yüzünden bazı çocukların karne bile alamadığını belirten Hüseyin Özgürgün, bu durumdan dolayı eşitsizlik ve eğitim sorununun ortaya çıktığını, ayrıca geri dönülmez bir eğitim sıkıntısı yaşandığının tespit edildiğini kaydetti.
Özgürgün, Atatürk Öğretmen Akademisinde 23 Şubat’ta başlayacağı duyurulan grevle ilgili olarak da şunları söyledi: “Her hangi bir grev kararı alınmadıktan sonra Bakanlar Kurulu yasak koyamaz. Eğitimle olan sıkıntıların değerlendirilmesi noktasında grevlerin yapılması ve sorunların çözülmesi esastır. Ancak fırsat eşitsizliği yaratacak son noktada böyle bir karar alınabilir.”

MAHKEMELERDE YASAK YOK

Özgürgün, mahkemelerde süren grevlerle ilgili olarak sorulan bir soruya karşılık, Bakanlar Kurulu’nun grev yasaklama konusunda titiz olduğunu, sorunların diyalogla çözülmesinden yana olduğunu, yasaklamaya karşı olduğunu, ancak son noktada bu kararı alabileceklerini söyledi.

1522660cookie-checkOkullardaki grev yasaklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.