Oğlak: Yetenekler gelişirken, bilinçaltı açılıyor…

iradenin güçlendiricisi olarak tanımlanır. Satürn haritanızın hangi alanında yol alıyorsa, o alanın konuları sınırlanır, kısıtlanır ve baskı altında olduğunuzu hissetmenize sebep olur. Satürn’ün karşıt açısıyla karşı karşıya kalan Oğlaklar, son iki yıldır evlilik ve ortaklık konularında bir hayli sınırlandılar. Bu burcun fertleri hayatı kendi görüşlerine uygun yaşamaktan yaradırlar.  Ama Satürn onlara birlikten güç doğduğunu, bilginin ve becerinin paylaşmakla çoğalacağını öğretti. Bilge Oğlaklar olgun ve tecrübeli bir ruha sahiptirler. Geçmiş yaşamlarında edindikleri bilgiyi, tecrübeyi hücrelerinde taşırlar ama farkında olmazlar. Ancak Satürn’den enerji aldıklarında bilinçaltları aktive olur ve bu bilgiler açığa çıkmaya başlar. İşte bu yıl sizlere böyle bir olanak sağlıyor.  Boğa burcundaki Mars enerjisi size güç, cesaret ve cazibe verdiğinden artık yükselişe geçtiniz.  Bu açı daha da kuvvetlenerek, 18 Şubat’a kadar size destek vermeye devam edecektir. Akrep burcuna yerleşen Jüpiter, sosyal yaşamınızı hareketlendiriyor, arkadaş çevrenizi genişletiyor. Evlilik ve ortaklıktan gelen müşterek kazançlarınızı da, borçlarınızı da düzenliyor. Parayı daha istikrarlı kullanacağınız bir döneme giriyorsunuz. Oğlak burcunun ilk on gününde doğanlar, ailelerinden gelen sorunları 29 Mart’taki Güneş tutulmasıyla geride bırakacaklar. Hem özgürlüğün, hem de paylaşımın keyfine varan Oğlaklar, yepyeni fikir ve projelerle dolular. 10 Aralıktan itibaren projelerini uygulamaya başlayacak, yıl boyunca bunları sorunsuz sürdürecekler. 2006, size şu çağrıyı yapıyor: ‘Ortaya çıkmalısınız!…’


Oğlak erkekleri: Baskı veren olayları geride bırakmanın rahatlığını hisseden Oğlaklar, sosyal hayatlarına tüm karizmalarıyla dönecekler. Aynı zamanda tabiatla bütünleşecekleri doğa yürüyüşlerine katılacaklar. Briç, satranç, golf gibi aktivitelerin yapıldığı özel kulüplere dâhil olabilir, hamlaşan kaslarını güçlendirecek spor dallarına yönelebilirler. Atılım yapmak için gerekli yetenek ve cesaretleri uyandığından, son derece verimli ve hareketli bir yıla giriyorlar.


Oğlak kadınları: Tutuğunu koparmasını iyi bilen Oğlak kadınlarının iç âlemleri değişti. Bu değişim de haliyle, duygu ve düşüncelerini geliştirdi. Yeni kimlikleriyle etraflarında bulunan herkesi şaşırtacaklar. Onlar, dostluğa büyük önem verirler ve tüm ilişkilerinde çok da vefalıdırlar. Özel hayatlarındaki evcimen yapıdan çıkacaklarını gösteren açılarla, sosyal yaşamlarını yeniden canlandıracaklar. Parti ve davetlerde tüm şıklıklarıyla boy gösterecekler.


İş ve kariyer: 5 Aralık 2005’ten 17 Şubat 2006’ya kadar projelerini tüm şartlara uygun bir biçimde hayata geçirecekler. Bütün zorluğuna rağmen, geçen yıl kariyer yapan, statü kazanan Oğlaklar, konumlarında yükselmeye devam edecekler. Özel sektörde ve serbest çalışanlar, atılım yapmaya hazırlanıyor. Ağustos ayından itibaren atılımlarının semeresini almaya başlayacaklar. Çalışmalarınızın karşılığı başarılı ve kazançlı görünüyor.  


Aşk: Yeni evli Oğlaklar bebek isteklerini yılın ilk aylarında gerçekleştirebilirler. İkinci bebek düşünenler içinde aynı tarih uygundur. Bu yılda evliler ilişkilerindeki baskıdan sıyrılmanın rahatlığıyla, aile olmanın keyfini çıkaracaklar. Bekâr ve kalbi boş olan Oğlaklar, aşk yaşamınız 10 Aralık – 17 Şubat devresinde hareketleniyor. Sevgilisi olanlar, geciken evlilik düşüncelerini, yılın yaz aylarında gerçekleştirebilirler. Belki hoşunuza gitmeyecek ama aşk ve sevginin sembolü olan Venüs, 2 Ocak’tan 5 Şubat’a kadar retrograt olacağı için, Oğlak burcunun son on gününde doğanlar, kendilerini sevgiden dışlanmış hissedebilirler. Geçici olarak duygusal zafiyete düşebilir, sevgilinizin hislerinizi anlamadığını düşünebilir, alıngan davranabilirsiniz.


Eğitim: Oğlaklar, yarıyıl tatilinde rahat bir nefes alacak, ikinci yarıyıla dinlenmiş olarak başlayacaklar. Konuları daha kolay kavrayacak ve başarılı olacaklar. Üniversiteye hazırlananlar, bu yılın son ayını ve 2006’nın ilk iki ayını iyi değerlendirmeleri halinde hem doğru seçim yapacak, hem de sınavdaki başarı paylarını artıracaklar. Eğitimini tamamlayarak iş yaşamına dâhil olmak isteyen genç Oğlaklar, ancak Ağustos ayında aradıkları çalışma ortamını bulabilecekler.


Sağlık: Geçen yıldan kalan yorgunluğu yeni yıl tatilinde üstünüzden atıyorsunuz. 17 Şubat’tan 14 Nisan’a kadar olan dönem sinirlerinizin zayıflayacağına işaret ediyor. İş temponuz oldukça yüksek olacağından, iyi uyumaya ve dinlenmeye özen göstermelisiniz. 2006’da sağlığınız mükemmel.


Çocuklar: Daha bebekliğinde yaşlı görünen uslu Oğlak çocuklar, bu sene birden hareketleniyor, yerinde duramayan, her şeyi merak edip kurcalayan bir çocuk haline geliyorlar. Onları disipline etmekte bir hayli zorlanacağınızı bilmelisiniz. Kardeşini kıskanan çocuklar gurubuna, Oğlak çocuklarda dâhil oluyorlar. Onlardaki bu duygu yoğunluğu, 23 Aralık 2005’ten 5 Şubat 2006’ya kadar yalnız anne- babalar tarafından değil, yabancıların da fark edeceği boyutta olabilir.


Şanslı dönemler: Kendilerine bol şans getiren bir yıla kavuşan Oğlakların başı dönebilir. Bu sevinç dalgasına kapılırsanız egonuza yenilerek, şansınızı azaltabilirsiniz.5 Şubat’ta burcunuzda ilerleyen Venüs, 1 Mart’a kadar olan sürede, aşk ve para konusunda şansınızın yükseleceğine işaret ediyor. 7 Nisan – 3 Mayıs arasında para, adeta bir çeşme gibi, size doğru akacaktır. 30 Mayıs – 24 Haziran iş yerinizden prim veya ikramiye alabilirsiniz. Kendi işinizde çalışıyorsanız, kar artışı olacaktır. 7 – 30 Eylül döneminde para uzun yollardan gelecektir. 25 Ekim’den 17 Kasım’a kadar olan devrede iş birlikteliklerinde şanslı olduğunuz dönemdir. Fakat Merkür’ün retrograt oluşu, para tahsilâtını geciktirebilir. 12 – 31 Aralık döneminde şans yine sizden yana olacaktır.


Riskli dönemler: 29 Mart’ta gerçekleşecek olan Güneş tutulması, ailenizle veya eşinizle sizi kopma noktasına getirebilir. Uzun bir zamandan beri süregelen sorunları tutulma öncesinde çözüme kavuşturmanız yararınıza olacaktır. Çünkü 15 Nisan – 3 Haziran arasında Mars, evlilik ve ortaklık alanınızda bulunacağından, sorunlar şiddetlenebilir. Sert açılı enerjiler, sağduyunuzun kaybolmasına, toleransınızın azalmasına ve sabrınızın taşmasına neden olabilir. Olayların kontrolünü elinize almalısınız. Bir dönemin serliğine kapılarak evliliğinizin ve ortaklığınızın yitip gitmesine seyirci kalmamalısınız. 1 -24 Ekim dönemi, kariyerinizde gözü olanların, entrikalarla aklınızı çelmesi söz konusudur. Tuzağa düşmekten ve kariyerinizi tehlikeye atmaktan korunmalısınız.


Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum.

721940cookie-checkOğlak: Yetenekler gelişirken, bilinçaltı açılıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.