Olay Gazetesi soyuldu…

Gazete’nin sahibi Nural Ezel, soyguncuların sabahın erken saatlerinde ofisin arka kapısından içeri girerek, bilgisayarları ve kasadaki 600 Sterlin nakit parayı alarak kaçtıklarını belirtti.


Ezel, toplumsal bir görev üslenen gazetenin soyulmasının arkasında adi bir soygun yatmadığını sandığını belirterek şu yorumu yaptı:


“Daha önce de gazetemizin ofisi yakılmaya çalışılmıştı. Çalınan bilgisayarlar ikinci el piyasasında para eden şeyler değil. Gazetecilik faaliyetimizden dolayı bu hırsızlığın planlandığını düşünüyorum. Hırsızların özellikle bilgisayarların hepsini çalınmaya özen göstermeleri düşündürücü… Burada aynı zamanda toplumun da bir arşivi vardı. Gazeteci arkadaşlarımızın yıllardır çalışarark biriktirdikleri haberler ve fotoğraflar vardı… Asıl üzüldüğüm nokta budur…”


Ofise yeni çelik kapı ve CCTV’li güvenlik sistemi taktırdıktan sonra yeni bilgisayarların geleceğini belirten Ezel, “Biz gazeteciliği para kazanmak için yapmıyoruz. Bu işin özü mesleğe saygı ve sevgidir…” dedi.


Ezel, soygun sonrasında kendisini arayan eş, dost ve okurlara teşekkür ederek, haftada kesintisiz yayını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

801180cookie-checkOlay Gazetesi soyuldu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.