Olay çıkaran göçmene sınırdışı…

Fransız bakan, mahkum olmuş, ancak yaşı küçüklerin sınırdışı etme sürecine tabi tutulmayacaklarını bildirdi. Sarkozy’nin, geçen hafta mecliste yaptığı konuşmada, şiddet olaylarında mahkum olmuş, oturma izni olan göçmenlerin de sınırdışı edileceğini açıklaması, sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açmıştı.
Sivil toplum örgütleri ve sol partiler bunun yasalara aykırı olduğunu belirtiyorlar.

Sarkozy, son günlerde meydana gelen şiddet olaylarıyla, ülkenin en karmaşık krizlerinden birini yaşadığını belirterek, ”Durumun düzelmesi için ülke genelinde çaba gerektiğini” bildirdi.

Fransa meclisi genel kurulu, hükümet için olağanüstü hal ilan etme yetki süresini 12 günden üç aya çıkartan yasa tasarısını kabul etti. Oylamada, 346 ”evet”, 148 ”hayır” oyu çıktı. İktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) ve Fransa Demokrasi Birliği (UDF) üyelerinin ”evet” oyu kullandığı oylamada, Sosyalist, Komünist ve Yeşil Parti üyelerinin ”hayır” oyu verdiği gözlendi.   Tasarı, yarın senato genel kurulunda oylandıktan sonra yasalaşacak ve 21 Kasım tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Başbakan Dominique de Villepin ise ”bir ön tedbir” olarak olağanüstü hal ilan yetkisi süresinin uzatılmasını istediklerini belirtti ve ”asayiş ve güvenliğin kesin tesisi halinde hükümetin bir kararnameyle, üç ay dolmadan bu uygulamaya son verebileceğini” söyledi.

1118230cookie-checkOlay çıkaran göçmene sınırdışı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.