Öldürülen 395 kişinin ailesi AKP önüne gidecek

Baran Tursun Vakfı Başkanı Mehmet Tursun, adalet arayışlarını iktidar partisi önünde sürdüreceklerini açıkladı.

Polisin “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla 13 yılda 395 kişinin öldürüldüğünü kaydeden Baran Tursun Vakfı Başkanı Mehmet Tursun, adalet arayışlarını iktidar partisi önünde sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye’de 2007 yılından 2019’a kadar 395 kişi, polisin “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürüldü. Öldürülenlerin 91’i çocuk, 86’sı kadın, 218’i ise yetişkinlerden oluşuyor.

2007 yılında oğlu Baran Tursun polisin “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürüldükten sonra 2010 yılında Baran Tursun Vakfı’nı kuran Mehmet Tursun, Polis Vazife ve Salahiyetler Kanununun (PVSK) değiştirilmeden bu tür ölümlerin daha çok artacağını söyledi.

395 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Mezopotamya Ajansı’ndan Erdoğan Alayumat’a konuşan Baran Tursun Vakfı Başkanı Tursun, “Polisin öngörüsü ve makul şüphesi sonucunda 2007 yılından bugüne 395 insan polis tarafından öldürüldü” iddiasında bulundu.

ÇOĞU BERAATLA SONUÇLANDI

“Öngörü ve makul şüphe” kavramlarının soyut olduğunu vurgulayan Tursun, “395 kişinin bütün davalarına gidip geldiğimizde, sanık polis, ‘Ben yasanın bana verdiği yetkiye göre iş yapmışım, yasa bana makul şüphe ve öngörü yetkisi veriyor’ şeklinde kendini savunuyor. Bu savunmalardan sonra davaların çoğu cezasızlık ve beraatla sonuçlandı” diye konuştu.

‘BİZ DE SİYASİ PARTİ ÖNÜNE GİTMEYİ ÖĞRENDİK’

Baran Dursun Vakfı olarak yakınları polis tarafından “Dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla öldürülen tüm ailelerle birlikte partilerin önünde adalet arayacaklarını dile getiren Tursun şunları söyledi: “Artık biz de öğrendik siyasi partilerin önüne gitmeyi ama bizim muhatabımız hükümet ve devlet olduğu için iktidar partisinin önüne gidip, ‘Bu çocuklardan hangi birisi polisin kafasını kırdı, taş attı, polise yan baktı? Madem taş atmadı, madem yan bakmadı, kafasını kırmadı, bu çocukları neden öldürdünüz? Haydi öldürdünüz neden ceza vermediniz?”

Artık adaletin mahkeme salonlarında değil, siyasi partilerin önünde arandığını ifade eden Tursun, “Polis kurşunuyla öldürülenlerin aileleri olarak biz de adalet talebimizi hükümet partisinin önünde arayacağız” dedi

2336920cookie-checkÖldürülen 395 kişinin ailesi AKP önüne gidecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.