Ölenlerin yakınlarına maaş bağlanacak

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve yaralananlara maaş bağlanacak. En düşük maaş, 3 bin 203 lira olacak. Şehit yakını ve gazilere, 17 bin 719 lira ile 177 bin 192 lira arasında tazminat da ödenecek.

15 Temmuz’da şehit olanların yakınlarına ve yaralananlara verilecek haklar netleşti. Bu kapsamdakilere, terör eylemine maruz kalmış erbaş ve erler gibi yüksek dereceden maaş bağlanacak. En düşük maaş tutarı, 3 bin 203 lira olacak. Sivil şehit ve gazinin öğrenim durumuna göre maaş tutarı, yükselecek.

Hayatını kaybedenlerin yasal mirasçılarına 88 bin 596 lira tazminat verilecek. Bakıma muhtaç haldeki yaralılar 177 bin 192 lira tazminatla, asgari ücretin iki katı kadar bakım aylığı alacak. Diğer yaralılar, malüllük derecesine göre 22 bin 149 lira ile 66 bin 447 lira arasında tazminat alacak.

Kamu personeli olan şehitlere ve yaralılara, en yüksek devlet memuru aylığı dikkate alınarak ve 30 yıl hizmet yapmış kabul edilerek ek tazminat ya da emekli ikramiyesi verilecek.

Aynı durumdaki diğer sivillere ise 102 bin lira ile 151 bin lira arasında ek tazminat ödenecek.

Hayatını kaybedenlerin iki, yaralananların ise bir yakınına kamuda iş imkanı sağlanacak. İlaç, protez de dahil tedavi giderleri karşılanacak. Bu kişilerin tüp bebek tedavisinde de katılım payı ve ek ücret alınmayacak. Sivil şehit yakını ve gazilere 94 bin lira tutarında faizsiz konut kredisi verilecek. Çocuklarına bin 398 lira ile 2 bin 98 lira arasında eğitim yardımı yapılacak.

Devlet Demiryolları, denizyolları ve belediye toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat hakkı sağlanacak. Su faturalarında yüzde 50, elektrik faturalarında ise yüzde 40’ı geçmemek üzere indirim uygulanacak.

1989340cookie-checkÖlenlerin yakınlarına maaş bağlanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.