Olimpiyatlar Pekin'de başlıyor

''One World One Dream – Bir Dünya Bir Rüya'' sloganıyla başlayacak olan Pekin Olimpiyatları'nın açılış töreni, ''Kuş Yuvası'' olarak adlandırılan Ulusal Stadyum'da gerçekleştirilecek. Yapımı 7 bin işçinin çalışmasıyla 4 yılda tamamlanan Ulusal Stadyum'daki açılış törenini 91 bin kişi tribünlerden izleyebilecek. Oyunların açılış törenine ilginin çok büyük olması nedeniyle, Pekin'de görev yapan yaklaşık 12 bin akredite basın mensubunun büyük bölümü ise açılış törenini izleyemeyecek.    

Törenden bir saat önce bitecek şekilde ayarlanan bir gösteride, Çin'in çeşitli bölgelerinden gelen 28 yerel dans ekibi 75 dakika boyunca izleyicilere görsel şölen sunacak.

TÜRKİYE 12 BRANŞTA TEMSİL EDİLECEK

Türkiye, olimpiyat tarihinde ilk kez 12 spor dalında temsil edilecek.
Türk Olimpiyat Takımı; atletizm, güreş, halter, tekvando, boks, yüzme, yelken, masa tenisi, okçuluk, atıcılık, judo ve bisiklette mücadele edecek.

Türkiye olimpiyatlarda bundan daha önce en çok spor dalında, 11 branşla 1992 Barcelona Olimpiyat Oyunları'nda temsil edilmişti.

GÜL VE ERDOĞAN'DAN OLİMPİYAT MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Türkiye Olimpiyat Kafilesi Rehberi'nde yer alan yazısında, ''Yaz Olimpiyatları'na ve akabinde düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'na gitmeye hak kazanan bütün sporcularımızla gurur duyuyor, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin son yıllarda birçok uluslararası spor faaliyetine ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, ''İnanıyorum ki bir gün olimpiyatlar da Türkiye'de organize edilecektir' diye görüş belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ''Temennim, olimpiyatlarda mücadele edecek her bir sporcumuzun 70 milyonun desteğini aldığını bilerek ve Türkiye'ye yakışır bir şekilde müsabakalarını tamamlamalarıdır'' dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük ilerlemeler kaydettiğini, yaptığı büyük organizasyonlarla ve yetiştirdiği başarılı sporcularla bu ilerlemenin geçici olmadığını kanıtladığını vurguladı.

1176000cookie-checkOlimpiyatlar Pekin'de başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.