'Olimpiyatların katkısı umulandan az'

Pekin Olimpiyatları, dün gece açılışta olduğu gibi zengin dekorlarla süslü, artistik gösteriler eşliğinde sona ererken, Olimpiyatlar, resmen Pekin'den Londra'ya geçti.


Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın Olimpiyat bayrağını teslim alması, Londra'nın dört yıl boyunca Olimpiyat kenti olarak anılacak olması anlamına geliyor.


"FAZLA BİR ŞEY BEKLEMEMELİ"


İngiltere'nin ciddi ekonomi gazetesi The Financial Times gazetesi ise "Olimpiyat mitlerine kapılmamak gerektiği" uyarısını yaptı.


Gazeteye göre bu Olimpiyatlardan alınan asıl ders şu oldu:


"Olimpiyatların etrafında oluşan havayı fazla ciddiye almamak gerek. Olimpiyatların ev sahibi ülkeye kalıcı yararlar sağlayacağı söylenir. Pekin Olimpiyatları'nın da Çin'e ekonomik, çevresel ve siyasi kalkınma sağlaması öngörülmüştü. Ama ortada böyle bir gelişme yaşandığına fazla bir işaret yok.


Çin'in ekonomik açıdan yardıma ihtiyacı yoktu, çevre koşulları fabrikaların oyunlar süresince kapatılmasından fazla bir yarar sağlamayacaktı ve şeffaflık ya da insan hakları açısından da büyük bir ilerleme gözlenmiş değil.


Şimdi Londra Olimpiyatları da kendi mitlerini yaratıyor: Kentin doğusunun zenginleşeceği ve yenileneceği, ayrıca halkın spora teşvik edileceği gibi.


Bunlar başarılamayacak hedefler değil ama bir olimpiyatla da çözülecek sorunlar hiç değil."

814730cookie-check'Olimpiyatların katkısı umulandan az'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.