Olmadı Nur Nadir

Kıbrıs Medya Grubu Genel yayın yönetmeni Reşat Akar’ın görevden ayrılmasıyla ada içinde bilinen bir kavga uluslararası boyuta taşındı.

Asil Nadir’in bundan 8 yıl önce evlendiği eşi Nur Nadir, Twitter’den Nadir ailesine hakaret üstüne hakaret savurdu. Hakaret dediğimiz tam mahalle ağzıyla, galiz küfürler…

Aile içi tüm sırları deşifre eden Nur Nadir, Asil Bey’in kız kardeşi Bilge Nevzat’ın 1990’lı yıllarda ekonomik başarısızlıkları nedeniyle intihar girişiminde bulunduğunu ve ağabeyi tarafından kurtarıldığını iddia ederken, enişte Fehim Nevzat bu hakaretlerden en fazla pay alan kişi oldu. “Mrs. Fehim Nevzat” dedi Nur Nadir, eniştesine!

Asil Nadir’in kızkardeşi Bilge Nevzat’ın ağabeyini kıskandığını savunan Nadir, “Özellikle de kocası zayıf karakterli ve kapasitesi düşük, korkak ruhlu adamların eşleri, ağabeylerini bile kıskanabiliyorlar. Allah ıslah etsin. Bilge Nevzat’ın şerrinden kimse kurtulamadı. Son kurbanı Reşat Akar. Büyük şerefsizlik. Bilge Nevzat’ın eşi benim üzerime de yürüdü” sözleriyle büyük bir ayıba imza attı.

Nur Nadir’in Twetlerinin tümünü buraya koymanın Nadir ailesini üzeceğini düşünerek esas konuya dönüyorum;
Asil Nadir, 2005 yılında 65 yaşındayken o dönem 23 yaşında olan Filistinli Neriman Nur ile evlendi. Asil Bey’in Lapta’daki evinde düzenlenen düğün törenine Nadir’in annesi ve kız kardeşi katılmamıştı. İşin içyüzünü Allah bilir ancak ailenin yeni gelini benimsenmediği söylendi durdu.

Nur Nadir’i tanımayız. Tek bildiğimiz dar gelirli bir ailenin kızı olduğu, iş için gittiği- bir rivayete göre staj için- Kıbrıs Medya Grubunda Asil Bey’le tanıştığı ve bu tanışıklığın evliliğe gittiği. Nur Nadir’in evliliği buyunca eşinin ailesi ile ne yaşadığını da bilmiyoruz tek bildiğimiz Nadir ailesinin soyadları gibi “nadir”, Asil Bey’in ise ismi gibi “asil” olduğu.
Nadir ailesi Kıbrıs’ta sevilen, sayılan, milli mücadelede etkin rol almış vatansever bir aile.

Ailenin tüm fertleri TMT içinde etkin görevlerde bulunmuş, KKTC’nin bugünlere gelmesine büyük katkı koymuş. Asil Bey ise, Kıbrıs deyince ilk akla gelen iki-üç isimden biri. Bir dönem dünyanın en zengin 11. İşadamı olarak lanse edilen Asil Nadir, dünya jet sosyetesine girmiş tek Türk olma ünvanını taşıyor bildiğim kadarıyla.

Tüm tanıyanların ve yanlarında çalışanların saygı ve sevgiyle söz ettiği Nadir ailesi, Nur Nadir’in sözlerini hiç mi hiç hak etmedi.

Öncelikle Bilge Nevzat için söylenen “Hiçbir ilişkisinde ona huzur vermeyen, kendi öz çocuklarından dahi onu uzaklaştıran Bilge Nevzata gelince; Bunca yıldır eşinden olan utanç ve ezikliğini Asilden aldığı maddi ve manevi güçten telafi etmeye çalışan, Bilge Nevzat…” sözleri Nur Nadir’in içine girdiği bu aileyi hiç mi hiç tanımadığını ortaya sermekte ki, değerli kayınvalidesi Safiye Hanımın dizleri dibinde oturup anılarını dinlese nasıl bir aileye gelin gittiğini öğrenecekti.

Zira Bilge hanım ağabeyinin maddi gücü sayesinde bugünkü konumuna gelen bir kadın değil.

Biraz araştıranlar görecektir ki, Asil Beyin annesi Safiye Hanım ile babası İrfan Bey Nadir Modes’u kurarak tekstil dünyasına girmiş, Safiye Hanım şirkette yöneticilik ve çizim yapmıştır. İngiltere’nin iş dünyasında hızlı adımlarla ilerleyen Nadir Modes’un başına bir süre sonra Asil Nadir geçer. Wearwell adını alan şirket, İngiltere’nin çeşitli yerlerinde şubeler açarak büyümesini sürdürür. Asil Nadir’in işletmeciliğinde, Safiye Hanım ve İrfan Bey’in tecrübesi ile Wearwell, İngiltere dışına da taşmaya başlar. 1969 yılında Bilge Hanım ve eşi Fehim Nevzat’ın şirketi olan Fame Models ile birleşen Wearwell, holdingleşme sürecine girer. 1979 yılında Wearwell “İhracatta yılın başarı ödülünü’’ alır. Safiye Nadir İngiltere Kraliçesi’nin elinden almıştır başarı ödülünü. 1979 yılında Wearwell, dünyaca bilinen Polly Peck şirketini bünyesine katarak bir imparatorluk oluşturur. Artık Nadir ailesi, başarıları ile dünyada kabul gören ve yıldızı gittikçe parlayan bir dev holdingin başındadır.

Görüldüğü gibi ailenin tüm ferdinin bu başarıda payı vardır. Nadir ailesi güçlü aile bağlarıyla şirketi büyütmüştür.

***

Asil Bey’in annesi Safiye Hanımla üç beş sefer karşılaşmışlığımız ve sohbet etmişliğimiz vardır. Hanımefendi kişiliğinin yanında mütevaziliğiyle büyüleyen bir kadındır Safiye Hanım. Kızı Bilge Nevzat’ta öyledir. Kimsenin hakkında kötü söz söylemeyen, kibarlık ve nezaketleriyle hayranlık uyandıran bu hanımlar, ilk kez karşılaştıkları bu olayda da vakarlarını korumuş, tek kelime etmemişlerdir.

(Kumaşları gereği etmeyeceklerinden eminim.)

Tekrar Nur Nadir’e gelirsek; Kocasının telefonda kendisine nasıl hitap ettiğinden, sabaha kadar ettikleri sohbete kadar ortaya döken Nur Nadir’e şunu söylemeli: Her zaman son ilişki en yoğun ilişkidir, çünkü duygular sıcaktır. Asil Nadir’in kendisine söylediği sözler ise, birçok erkeğin eşine söylediği sözlerdir, dolayısıyla bunda övünülecek bir durum yoktur. Haklı mıydı haksız mıydı onu da bilemeyiz fakat bu mahalle ağzının onu haksız duruma soktuğunu söyleyebiliriz.

Atalar sözüdür, asil azmaz, bal kokmaz…

1621050cookie-checkOlmadı Nur Nadir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.