'Olmert gidince Suriye süreci baltalanabilir'

The Daily Telegraph'a göre İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in görevden ayrılma kararı bu süreci sekteye uğratabilir.

Gazete'nin yorumu şöyle:

"Suriye'nin Birleşmiş Miletlerdeki büyükelçisi Beşar Caferi daha yeni palazlanan görüşmelerin Olmert'in görevden ayrılmasıyla zarar görebileceğini söyledi. Amerikalı ve Filistinliler Olmert veya halefi ile iş yapmayı sürdüreceklerini söylerken; Suriye ile dolaylı görüşmeleri yürütenler doğrudan Olmert'in danışmanlarıydı ve o görevden ayrılırken muhtemelen onlar da istifa edecekler. Eski bir İsrailli diplomat olan Alon Liel, 'müzakerelerin yapısında değişiklik görebiliriz ve bu da sorun yaratabilir çünkü bu çok sessizce yürütülen bir diyalogdu…' dedi"

The Daily Telegraph bir başka yorumundaysa, Olmert'in yerini kendisinden daha sağda bir liderin almasının hemen hemen kesin olduğunu, bunun da İran'a karşı tavrın sertleşmesi anlamına geleceğini öne sürdü.

The Financial Times'a göre de; Olmert'in istifası; "İsrail'in parçalanmış siyasi sisteminin Filistinliler ve Arap komşularıyla yapılması gereken anlaşmaları sağlayabilecek güçte bir lider çıkarmasının ne kadar güç olduğunu gün ışığına çıkardı. Bu gibi bir çözüm, uzak görünüyor."

1175640cookie-check'Olmert gidince Suriye süreci baltalanabilir'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.