Olmert: Popüler değilim

Olmert, Petah Tikva’da, Kadima üyelerinin katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, kamuoyu anketlerinin popüler bir başbakan olmadığını ortaya koyduğunu, gazetelerin halka kendisinin popüler biri olmadığını hatırlattığını, muhalefetin de (Likud lideri) Binyamin Netanyahu başta olmak üzere fırsatı hiç kaçırmayarak, aynı şeyi hatırlatmaktan geri durmadığını söyledi.

Ancak Olmert, “Beni eleştirenleri sükutu hayale uğrattığım için üzgünüm. Yönetmek için buradayım. 4 yıl hizmet etmek üzere seçildim. Seçmenlerimin güvenini boşa çıkarma niyetim yok. Benim çalışma yerim İsrail devleti ve burada bir yanlışa yer yok. Sizin için daha uzun süreler çalışmayı planlıyorum” dedi.

Olmert, geçen temmuz ayında Güney Lübnan’da Hizbullah’a karşı sürdürülen savaştaki sorumluluğu ile ilgili yürütülen soruşturmalara ve hakkındaki bazı usulsüzlük iddialarına karşı da “saklayacak bir şeyi olmadığını” belirtti.

İsrail radyosunda yayımlanan bir anket sonuçları ise Lübnan’daki savaşla ilgili soruşturma sonuçlarının, Olmert’i istifaya zorlaması halinde, Olmert’in yerini alabilecek adayların arasında en başta Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’ye şans verdi.

Olmert’in, Güney Lübnan savaşı ile ilgili soruşturmayı yürüten Winograd Komisyonu’nun Nisan ayında açıklanması beklenen raporunun bulgularına göre, istifaya zorlanabileceği ifade ediliyor. Söz konusu kamuoyu anketine cevap verenlerin yüzde 34’ü, merkezdeki Kadima içerisinde Olmert’in yerini alabilecek en iyi aday olarak Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’nin adını destekledi.

Likud ise Olmert’in konuşmasının ardından bir açıklama yaparak, Olmert’in, başbakanlıkta başarısız olduğu için popüler olmadığını belirtti. Açıklamada, İsrail kamuoyunun, Olmert’in istifa etmesi gerektiğini düşünmesi için iyi bir nedeni bulunduğu kaydedildi.


 
 
 
 

1147910cookie-checkOlmert: Popüler değilim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.