Olmert’in açıklaması

Olmert, Gazze’ye hava taarruzlarının başladığı 27 Aralık’tan önceki hafta, Türkiye’yi ziyaret ettiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü sırada, Gazze’ye saldırıda bulunacaklarını bilmediğini söyledi.

Amerikalı Yahudi örgütlerinin liderlerinin katıldığı konferansta yaptığı ve başbakanlığın resmi web sitesinde yayımlanan konuşma metnine göre Olmert, müdahalenin Türkiye Başbakanı’nı ziyaret ettiği haftaya denk geldiğini, Başbakan Erdoğan’ın bu durumdan çok rahatsız olduğunu söyledi.

“Kendisine söylemememin iki nedeni vardı. Birincisi, Pazartesi gününden, Cumartesi saldırıya geçeceğimizi bilmiyordum” diyen Olmert şöyle devam etti:

“Salı ve Çarşamba güneydeki tüm kentlerimize günde 50, 70 roket atıyorlardı ve biz o zaman ‘artık yeter’ dedik ve bir cevap vermemiz gerektiğine karar verdik. O günlerde hala ABD Başkanı olan Bush’u da arayıp Gazze’ye saldıracağımızı söylemedim.

Brown’ı veya Sarkozy’i ya da Merkel’i de aramadım. Herhangi bir başbakanı arayıp, İsrail devletinin vatandaşlarını korumaya yönelik askeri planlarını niye anlatayım ki?”
Olmert, Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduklarını ve bu iyi ilişkilerin devam edeceğini umduklarını kaydetti.

1188370cookie-checkOlmert’in açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.