Ölümüne suçlama

Cezaevinde açlık grevindeki Gülmen ve Özakça için taleplere ses çıkarılmamasının nedeni İçişleri Bakanlığı’nın ‘hüküm’ kitabıyla ortaya çıktı.

Kamuoyunun OHAL KHK’sı ile ihraç edilmelerini açlık grevi ile protesto eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iade edilmesi taleplerine kulak tıkayan hükümet harekete geçti. İçişleri Bakanlığı, Gülmen ve Özakça’nın “DHKP-C ile iltisakını” 56 sayfalık kitapla “kanıtlamaya” çalıştı. Bakanlık, Gülmen ve Özakça için DHKP-C iltisakını gösteren bir mahkeme hükmünün olmadığı yönündeki savunmaya, “Ama hep aynı örgüt bağlantısı dolayısıyla soruşturmalar açılmasından, davaların çokluğundan, bir akademisyenin ve bir öğretmenin böyle davalarının olmasının garipliğinden bahsedilmiyor. Ayrıca kamu görevinden ihraç gerekçeleri arasında kesinleşmiş mahkeme hükmü olması şartı bulunmuyor” karşılığı verildi. İhraç için “Devlet tercihini yaptı” denilirken, açlık grevi “devlet iradesinin gasp edilmek istenmesi” tanımlası yapıldı ve “Devletimiz, egemenlik haklarına yönelmiş her türlü tehdide karşı dimdik ayakta duracaktır” denildi.

İngilizcesi de var

İçişleri Bakanlığı “Bir Terör Örgütünün Bitmeyen Senaryosu: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Gerçeği” başlıklı bir kitap yayımladı. Kitap, uluslararası kamuoyunun dikkatini de çekebilmek amacıyla Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı. Kitabın amacı olarak “Elinizdeki bu kitapçık, birilerinin görmezden geldiği ve göstermemeye çalıştığı; yaptıkları kanlı eylemleri değişik algı oyunları ile unutturmaya, neredeyse basit bir eylem gibi pazarlamaya, hatta tescilli katillerini daha şirin fotoğraflarla masum bir genç kız olarak dünyaya yutturmaya çalıştıkları DHKP-C’nin son dönemdeki yeni algı operasyonunun deşifresine yöneliktir. Okuyacaklarınız emin olunuz birilerini çok rahatsız edecektir” ifadeleri kullanıldı.

OHAL’e karşı çıkmak suç!

Eylemin tek bir talebinin olmadığı kitapta, “nuriyegulmendireniyor. wordpress.com” sitesindeki taleplerin, “hiç de o kadar kişisel” olmadığı ifade edildi. Gülmen’in “OHAL kaldırılsın, İşten atılan ve açığa alınan devrimci demokrat kamu emekçileri işe iade edilsin. Keyfi ve hukuksuz işten atmalara son verilsin. 13 bin ÖYP’li araştırma görevlisinin kadro güvencesi geri verilsin” talepleri bile suç olarak gösterildi. Kitabın bu bölümünde, kişisel görünen ancak “hiç de kişisel olmayan” taleplere Gezi olayları örnek gösterildi. Kitapta, “devletin resmi kayıtlarına” da yer verilderek Gülmen hakkında 12, Özakça hakkında da 4 dava açıldığı yazıldı. Gülmen hakkındaki davalardan birinin “Cumhurbaşkanı’na hakaret” diğerinin de “Valinin emirlerini dinlememek ve isteklerini yerine getirmemek” suçlarından açıldığı görüldü. Bakanlık, kitap üzerinden, Gülmen ve Özakça’nın avukatlarını da suçladı. Kitapta, “Açlık grevi eylemini bırakmalarına engel olan devlet değil, bizzat kendi ideolojileri ve avukatlarıdır” denildi.

Güvenpark’a çağrı

Eylemin tek bir talebinin olmadığı kitapta, “nuriyegulmendireniyor. wordpress.com” sitesindeki taleplerin, “hiç de o kadar kişisel” olmadığı ifade edildi. Gülmen’in “OHAL kaldırılsın, İşten atılan ve açığa alınan devrimci demokrat kamu emekçileri işe iade edilsin. Keyfi ve hukuksuz işten atmalara son verilsin. 13 bin ÖYP’li araştırma görevlisinin kadro güvencesi geri verilsin” talepleri bile suç olarak gösterildi. Kitabın bu bölümünde, kişisel görünen ancak “hiç de kişisel olmayan” taleplere Gezi olayları örnek gösterildi. Kitapta, “devletin resmi kayıtlarına” da yer verilderek Gülmen hakkında 12, Özakça hakkında da 4 dava açıldığı yazıldı. Gülmen hakkındaki davalardan birinin “Cumhurbaşkanı’na hakaret” diğerinin de “Valinin emirlerini dinlememek ve isteklerini yerine getirmemek” suçlarından açıldığı görüldü. Bakanlık, kitap üzerinden, Gülmen ve Özakça’nın avukatlarını da suçladı. Kitapta, “Açlık grevi eylemini bırakmalarına engel olan devlet değil, bizzat kendi ideolojileri ve avukatlarıdır” denildi. Sinan Tartaroğlu 

 

2108180cookie-checkÖlümüne suçlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.