‘Oğlun iki hafta sonra ölecek’

Singapur Hükümeti tarafından gönderilen mektupta, hükümlünün cezasının 2 Aralık günü infaz edileceği bildirildi.

İdamın uygulamacağı kararının basit bir mektupla gencin Melbourne’da yaşayan annesine gönderilmesi Avustralya’da infial yarattı.

Van’ın hayatının kurtarılması için başta Avustralya olmak üzere bütün dünyada imza kampanyaları düzenlendi. Uluslararası Af Örgütü, Singapur Adalet Bakanlığı’na dünya çapında mesaj gönderme kampanyası başlattı. Papa, af için Singapur Hükümeti’ne başvurdu. Ancak bu baskıya ve Başbakan Howard’ın hükümet nezdinde yaptığı girişimlere rağmen Singapur Hükümeti’nin karardan geri adım atması beklenmiyor.

Nguyen Tuong Van, uyuşturucu müptelası ikiz kardeşinin borçlarını ödemek için uyuşturucu kuryesi olmayı kabul etmiş, 2002 yılında Kamboçya’dan Avustralya’ya gelirken Singapur’un Changi Havalanı transit bölümünde 400 gram eroinle yakalanmıştı.

Singapur Hükümeti, infazdan önce Nguyen Tuong Van’ın ailesinin genci son kez ziyaret etmesine izin vereceğiniş açıkladı. Gazetelerde yer alan haberlere göre Nguyen Tuong Van son kez, özellikle kendisinin yakalanmasına neden olan ikiz kardeşini görmek istedi. Van’ın annesi ve ikiz kardeşi Singapur’a gitti.

FOTOĞRAF: Van

1118720cookie-check‘Oğlun iki hafta sonra ölecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.