‘Olup bitenler tek başına iktidar için’

78’liler Vakfı Başkanı ve Akil İnsanlar heyeti üyesi Celalettin Can, çözüm sürecinde çatışmasızlığın bitmesi olarak değerlendirilen Kandil’e yönelik hava harekatının AKP’nin Kürt hareketini kışkırtmaya yönelik bir provokasyon girişimi olduğunu belirterek, “Kandil’den anında bir cevap, bir misilleme gibi politikaların en azından kısa dönemde olacağını zannetmiyorum. Biraz daha bekleyebilir; Kandil’in daha soğuk kanlı davranacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Koalisyon güçlerinin Ortadoğu’da Suriye Kürtleri ve Kandil’e karşı savaşmadığını ifade eden Can, koalisyonun bütün ağırlığını IŞİD’e verdiğini ifade etti: “IŞİD’in bir köyüne karşı bütün Kandil’e ve Türkiye’de bütün HDP çevresine yönelik operasyon yapıldı. Bu arada IŞİD’e alınan tavır da çok göstermelik oldu” açıklamasını yaptı.

Can, uluslararası koalisyonun Ortadoğu’da YPG ile beraber ve yer yer PKK’yle beraber IŞİD’e karşı savaşarak kendi aralarında müttefik olduğunu belirtti. Hükümetin çözüm sürecini tehlikeye atacak adımlar attığını ifade eden Can, Can, “Bu durumda Tayyip Erdoğan ve hükümetin erken seçime gitme isteği de etkili. Bir terör atmosferi yaratıp, ‘bu sorunu ancak ben çözebilirim; benim başkanlığım ve erken seçimde AKP’nin tek başına iktidarıyla bu sorun çözülebilir’ algısıyla ülkeyi ciddi bir şekilde ateşe atıyorlar” diye konuştu. Mahmut Lıcalı / Cumhuriyet

1458910cookie-check‘Olup bitenler tek başına iktidar için’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.